boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Simons pics från Boden.

Kategori: Livet

 
Kolla så mycket snö! Och kolla så magiskt bra en snöslunga är!
 
 
Här är jag när jag är cool i min skoterdräkt.
 
 
Här är Simon Hökarängen-cool. Totally 80's!
 
 
Här är jag och Simon när vi är glada och coola. Notera dubbla mössor. Annat som inte syns är ju 2 underställströjor, 2 underställsbrallor, yllestrumpor + termosockor, dubbla vantar och dubbla halsdukar.
 
 
Busen på isen.
 
 
Bakisgänget. KB till vänster, Emelie sovandes i mitten och Jonte nedsjunken i snön till höger.
 
 
Köttbullen. Nouff said.
 

Påskafton.

Kategori: Livet

 
Dagsmission nr 1. Måla kryddhyllor. Jag trodde "lakrits" var svart, det tyckte inte rusta. Lakrits är mörkgrått. Men det blev fint ändå, nu ser det ut som vi tänkt till. 
 
 
Jag skaffade mig även en tatuering (som tydligen inte finns i datorns svenska lexikon eftersom ordet understryks av röda punkter, däremot ges förslaget tabulering, vad nu det är för ballt) under målningen, skitläcker (som inte heller finns som ord, undrar om datorn är emot allt som är snyggt). Så jag fotade den. 

Mångkreativ dag.

Kategori: Livet

Idag har jag bokat tid hos sjukgymnast, finally! Känns otroligt skönt att ha insett att jag måste göra någonting åt nackskiten (bara åtta månader senare). Ska även idag boka tid till psykmottagningen på skolan men som egentligen är lite mindre OH MY GOD än det låter, det är gratis, och man får prata med någon om sig själv, något ALLA människor bör göra. Allra helst de som säger att sånt är skit, för de förstår antagligen allra minst om vad de är för ena människor och vad de behöver.
 
 
För övrigt är det här (på bilden) min sysselsättningen en stund idag. Får se vad det blir för kreativt. Jag har i dagarna påbörjat mitt bättre liv genom att radera alla småspel på min mobil, dator och (nästan) på facebook (det sista spelet kommer försvinna i dagarna) och ska härmed inse hur det känns att försöka slappna av på riktigt. Mitt mission är att lära mig hur man utövar långsiktiga lösningar (hur jobbiga och svåra de än är) för att må bättre. Återigen - ska bli skönt att få hjälp av någon som kanske kan lite mer om hur man gör än jag!
Nu, till mitt kreativa mission!
 
 

Jag som skulle sluta äta godis idag...

Kategori: Livet

 
 
 
Men Simon aka påskharen kom hem till mig med det mest överfulla påskägget med de mest goda godisarna jag någonsin sett. Jag vet att man inte behöver. Så jag tänkte att jag ska plocka bort alla godisar jag inte gillar jättejättemycket, sen ska jag ge bort dem innan jag äter upp de jag gillar jättejättemycket, så kommer jag inte sakna de andra. Tata! Smart va...

Tog en promenad runt Slussen med Emma och solen.

Kategori: Livet

 
Vi dök på mängder med svanar.
 
 
Jättemånga!
 
 

Arbetsmarknadsdag.

Kategori: Livet

Idag ska jag gå på arbetsmarknadsdag för socialantropologin på Stockholms Universitet. Hoppas jag blir jättesmart och precis förstår vad jag ska jobba med. Närå, men det känns så spännande när de människor som kommer och ska föreläsa innefattar bland annat folks från Sida, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Riksteatern och en projektkoordinator. Kanske lyckas det ge inspiration till att förstå vilka vägar man kan gå för att lyckas!

Yeay! Glad att jag lyckades sno en av dessa biljetter innan de tog slut.

Kategori: Livet

Boden tur och retur.

Kategori: Äventyr.

  
 
När vi kom på torsdagskvällen blev vi bjudna på detta korv-, mjukbröds- och ölsnackset. Jäkligt smaskigt.
 
 
Dagen efter åkte Daniel, Simon och jag ut till Gullträsk för att tillsammans med KB och Emelie glida ut på isen och njuta av sol, renskav och öl.
 
 
Emelie i vårsolen!
 
 
Emelie och Simon slet med isborren, som vägrade starta. 
 
 
Daniel och KB njöt i solen. 
 
 
Emelie fixar mat! KB är glad!
 
 
Mitt ute på isen spatserade det omkring renar, hur fantastiskt vackert som helst.
 
 
På kvällen åt vi Evas goda köttfärslimpa och hade trevligt umgänge.
 
 
Dagen efter kom bror Jonte ut och vi gav oss på missionet att pimpla fisk (med en denna gång fungerande borr).
 
 
Här sitter jag och pimplar fisk. Gupp gupp. Jag fick ingen fisk.
 
 
Ser så sjukt stabil ut. Så stolt.
 
 
Här är KB och Simon när de lagar mat. Smör.
 
 
Vi byggde schyssta snöbänkar att sitta och hänga i. Och att ha vår öl på.
 
 
Simon byggde en glöggmugg av en ölburk. 
 
 
På söndagskvällen fick vi finmiddag med morfar Börje och sen tog vi flyget hem. Jag fick bocka av att åka skoter, pimpla fisk och gå på isen. Men se älg och norrsken fick jag lämna därhän. Buä! Jag som trodde det var sånt som var taget i Norrland!
 
 
 
 
 

Lördagkväll i Uppsala och lördagkväll i Stockholm.

Kategori: Kalaseri

 
Här är Daniel när han pratar med sin kompis på högtalare. 
 
 
Här är Simon också med och lyssnar. 
 
 
Här är jag och Simon när vi är coola.
 
 
Här är min öl. Och mina skor. Daniels knä, och väska.
 
 
Här är Simon när han dansar. Trodde aldrig någonsin jag skulle ha så roligt på något som heter Stureplan, men när alla andra bara står och trampar sidandutt kändes det så mycket roligare att fuldansa.

Lottas vecka.

Kategori: Livet

 
LÖRDAG. Jag vaknade en lördag och kände att dagen helt enkelt skulle bli helt superb. Det blev den också. Gladkaffe plus gladmacka, mysmorgon och IKEA-dag. Vi köpte småsaker (kom under 900 kronor!) och en ledsen ceasarsallad (är det verkligen bara kyckling, massivt med grönsallad och dressing i ett sånt recept? discrace in the name of the sallad!). 
 
 
SÖNDAG, MÅNGAG, TISDAG. Dagarna efter försökte jag ge mig på pluggandet genom att förena färg, form och text. Foucault fick en betydligt mycket gladare ton, fastän han redan innan var lite skojig.
 
 
ONSDAG. Ibland förpassar man reklam rakt ner i pappersinsamlingen innan man ens hunnit reflektera över det. Effektivitet!
 
 
TORSDAG. Fick ett brev i lådan (som jag räddade undan pappersinsamlingen), adresserat till hushållet. Och det var banne mig inte vad som helst, utan en bröllopsinbjudan! Hur joyful som helst!
 
 
FREDAG. Eftersom jag aldrig hade sett Karatekid (eller som vanligt trodde jag att jag hade gjort det, men det var tydligen Karatekid 4, vilket inte aaalls är samma sak) blev det mitt fredagsnöje. På samma vis som Breakfast Club var den bra på sitt sätt. Ibland vill man skratta, men tydligen ska man hålla sig eftersom den då förlorar sin allvarlighet. Svårt!
 
 
LÖRDAG. Kolla kolla! Vad de käkat på vår boll, de små blåmesarna! Minus för dåligt bordskick bara, de har slabbat ner på hela vårt balkonggolv! Wäh! 
Ikväll ska jag, Simon och Daniel till Uppsala och fira deras kompis Jon som fyller år. Blir nog trevligt. Minus för Malin som tänker jobba och inte hänga med. 

En boll med mat, för fåglar.

Kategori: Livet

Igår köpte jag och Simon en sån där fågelmat-boll att ha hängandes på balkongen. Trodde fåglarna skulle vallfärda för att få äta på vår boll, men antingen är de jättejättesnabba, eller så (fastän det känns tungt att säga) gillar de inte vår boll. Nu vill jag inte få det att låta helt som att det enda jag gör om dagarna är att sitta på soffbordet och titta på bollen, men nästan. Vad ska man ha en fågelboll till om inga fåglar är fina på balkongen? Skämt åsido. Jag tolkar det bara som att fåglarna har jättemycket mat och att de inte behöver vår boll.