boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Waity waity.

Kategori: Livet

Denna eviga väntan.

Bip bop.

Kategori: Livet

Det finns vissa låtar som aldrig släpper en. Som man aldrig heller vill släppa.

Kategori: Livet



 

Gone.

Kategori: Livet

Idag gjorde jag den fasansfulla upptäckten att de blockerat facebook på jobbet. Tragiskt. Nu måste jag ju komma på en annan sysselsättning när jag rastar mig själv. Ska börja måla mustasch på alla i tidningen, räkna dammkorn och kasta frisbee med galgarna. Äsch då.

Lördag.

Kategori: Livet

Om man läst mitt tidigare inlägg och lägger ihop två och två så kan man mycket väl förstå att jag lidit av en rejäl baksmälla idag. Fy tusan att dricka för mycket. Att man aldrig lär sig. Min varannan  vatten-policy höll tydligen bara en fest.

Men kvällen var rolig till en början. Fest på övre finngränd med massor av folk. Sen blev det lite mycket dricka och klockan två satt jag och Malin på en bänk vid klinten och tittade på utsikten.


Hej bakistrollet.

Kategori: Livet

Jag ska aldrig mera dricka. Aldrig. Uggh.

Html fl, mn d r j lrdg.

Kategori: Livet

Nu har jag tre gånger försökt mig på att pimpa upp min blogg...men de där jäkla html-koderna borde inte få existera. Byt ut dem mot vanliga begrepp man förstår sig på väl. Mutter. Äntligen när man tror att man har gjort rätt förhandsgranskar man..och så ser allt ut som någonting gjort på lekskolan. Nä. Nån som kan sånt här..? Kan få en guldpeng av mig.

By the way är det Lotta och Malin-dag idag. Stad, foto, kalas. Kan det bli bättre? Ja det förstås. En kaffe på det.

...

Kategori: Livet

...googlade lite till och märkte att filmen kom ut 2007 och finna på dvd...så då var det inte så underligt. Men varför börjar dom snacka om den i TV nu? Äsch, skitsamma. Allt ska man väl inte behöva fundera över här i världen.

Freaky.

Kategori: Livet

Imorse såg jag på TV till frukosten och tittade en stund på Svt:s morgonprogram. Där började dom prata om aktuella filmer. Först Moodysons nya. Men sen en som heter "Min brors flickvän" på svenska, förstås. Hur tusan kan jag ha sett den om den är helt ny? Jag är säker på att jag har sett den för ett ganska bra tag sen. Men när, och med vem. Och hur?
(Skulle förövrigt hitta en bild att lägga in här och googlade på "girlfriend plastic doll movie". Lyckat Lotta. Väldigt lyckat. Vi kan väl kort sagt säga att bilderna inte riktigt handlade om just den här rullen...)

Ring ring.

Kategori: Livet

Återigen har jag råkat på ett mystiskt telefonsamtal genom jobbet. Denna gång skulle jag ringa till transportfirman och be dem komma hämta min kartong.
Tydligen sköts allt detta centralt från Jönköping. Så en go och glad kille svarade när jag ringde. Jag beskrev mitt ärende och som vanligt förväntade man sig ett relativt proffessionellt och alldagligt svar. Men...

- Du...har du inte hört det senaste nya?
- Äh..nää..?
- Igår blev ju Obama president. Så vi har lagt över all service till västvärlden. Gotland ägs numera av USA.
En kort paus.
- Haha. Näe.. Vad du bråkar med mig!
- Men jag kan fixa det den här gången, för att vara snäll.
- Tack, så gulligt av dig.


Sen bad han om adress och telefonnummer till butiken, vilket jag snällt meddelade.
Efter det frågade han om mitt namn.

- Lotta.
-...och hemnummer?
- Va.eh...till butiken? Det har du väl fått?!
- Nä.....till dig.

Tystnad.
 Efter det började jag gapskratta.
Sen påpekade han att det var lillördag i Jönköping idag och därför kunde ingen hämta paketet förrän imorgon.
Kul kille det där. Tur att man var ganska bra med på noterna, så det inte blev någon sån där härlig Robinson-Emma/Treblinka-historia (i mild mening).

Fel fel fel.

Kategori: Livet

Rättning. Ursäkta Malin. Ludde Luddtuss.

Be the bigger person.

Kategori: Livet

För ett tag sen berättade min kära vän Malin om en incident i tvättstugan. Hon hade av en ren oskyldig händelse råkat glömma att borsta bort herr ludd ur torktumlarn efter sin tvättid. Dagen efter hittar hon denna luddklump - låt oss kalla honom Ludde Lump - i sitt brevfack. Personen (som efter sitt lilla antagligen rätt skadeglada illdåd) ordentligt hade strykit över sitt namn på tvättlistan för att Malin och Seb inte skulle förstå vem som varit arg. Vilket leder mig till det lysande tänkesättet - be the bigger person.
Kan man inte stå för det man gör, varför göra det? Så mesigt.
Iallafall ritade Malin och satte upp i tvättstugan en jättefin teckning av Ludde Lump som av ett hemskt misstag kommit bort och senare återfunnits i deras brevinkast. Tackade så hjärtligt för att människan varit så ädel att hon lämnat tillbaka Ludde och meddelade att nästa gång någonting så förargligt sker kan personen i fråga gärna komma förbi med Ludde personligen så ska Malin och Seb bjuda på bullar och saft.

Smask.

Kategori: Livet

Vad kan man slänga ihop med en morot, kakao, gelatinpulver, vaniljyoghurt, en svampig lök och en gammal skrumpen tomat? Hänt i veckan har man ju hört talas om. Men hänt i förra livet, känns inte lika lockande. Jag får nog ge upp. Det  står mellan att svälta mig själv eller hyra in David Copperfield så han kan trolla fram en gourmetmiddag till mig.
För han är ju så billig...bah.

Närminne.

Kategori: Livet

Nu höll jag på att göra en eländigt dum repris.
Min förra cykel försvann spårlöst efter att i två månader huserat i Bingebyhallens cykelställ. Någon fann det underligt att ägaren aldrig dök upp för att hämta sin kära bike och forslade därmed bort den, utan någon tanke på stackars mig som bara helt  tappat ur minnet att jag parkerat en bit längre bort än hemma.

Idag cyklade jag till Atterdags för o handla och traskade sen glatt hemåt. Kom halvvägs. Sen insåg jag att matkassen inte hängde på styret utan på min arm. Tjo och tjim. Jag borde ha en sökare som alarmerar när jag befinner mig mer än 20 meter från skrället. Fast..det vore ju lite jobbigt om man lämnade den hemma någon dag..eller om man...äh. Usel idé. Lite bättre närminne vore väl uppskattat istället.

Vilka kändisar har du träffat?

Kategori: Livet

Precis när jag kom in på blogg-sidan har någon skrivit ett inlägg om "Vilka kändisar har du träffat?". Genast fick det mig att fundera. Vilka kändisar har jag träffat? Lokalkändisar, fine, dom träffar man ju på mer ofta än sällan. Men riktiga kändisar.
Då fick jag genast ett underbart, bra minne. Den sommaren för länge sedan då jag både skakade hand och pratade med Andreas Halldén och Musse Hasselwall. Gurgel. Och Malin som vägrade följa med ut och ta en öl den kvällen, bah, ångrar hon bittert än idag kan jag lova.


Sen har jag och Josie som små rädda sjuttonåringar en sen sommarkväll fått frågan "Vart ska nii keexen?!" när vi snällt spatserade förbi (redan då ganska inaktuella, iofs) bandmedlemmarna Martin Westerstrand och Daniel Cordero ur LOK. Hoj så vi var nöjda den kvällen.



Det var nog alla mina kändisar. Jo det förstås...jag gick och fick min singel signad på Expert av Joakim Hellström...det var grupptrycket som fick mig att göra det. Lovar.

My fat cat.

Kategori: Livet

Just nu ligger min lilla katt kastrerad, ynklig och skakande under soffan. Stackarn. Men nu kommer hon inte vart fall inte av desperation skrika ut sina villiga lockrop och vifta med rumpan i ansiktet på mig längre. Yeay.
Veterinären sa också att hon kommer bli lugnare och inte röra på sig så mycket längre. Och därmed bli fet. Jättefet.

realitycheck.

Kategori: Livet

Hey vardag - long time no see.

Bill and Bull.

Kategori: Livet

Jag och Malin kommer vara världens biffar första juni. No doubt in my mind.

Årskrönika 2008.

Kategori: Livet

På begäran - Lottas Årskrönika 2008

Denna lilla årsöversikt är baserad på fynden av bilder. Därmed är vissa månader mer händelserika än andra på grund av hur ofta kameran har fått varit med. Så...



Januari



Första minuterna av nya året. Malin och Jag tillbringade tolvslaget skålandes med öl stående i den lilla dammen vid S:t Hans skolan. Det säger allt.
Sen åkte jag till Sofie i Sthlm där vi lekte "Vem är jag nu?". Här som Christine Meltzer.



Februari



Årets, något försenade, trettondagsfest/Maddes spelkväll.
Josses "nu är jag hemma" - fest. Lite dimmigt. Men glatt.
Veronica fyllde hela 26 år. Ja, det är sant. Lovar.



Mars



Åkte återigen till Soffan i storstan. Här även med Linda och Lena.
Beslutade mig för att renovera mammas sovrum. Blev urtjusigt. Sen.
Klubb Kaka - Schlager. Sebastian fick inte komma in.
Club 54. Vi skaffade oss nya kompisar, Malin och jag.



April



Blev bjuden på fest med Lee, Clara och Verran.
Åkte hiss med dessa tokstollar.



Maj



Använde en hel dag till att fota stora, maffiga moln.
Klubb Kaka - Pensionär. Malin fann sin familj.
Gick på promenad med Josie. Hon var upptagen med att fota en nyckelpiga medans jag fick onda ögat av en konstig tant i stor volangkjol på stranden.
Åkte till Linköping och syster. Gapskrattade åt denna fönblåsta pojk som sparkade boll på gården (som han hämtade i sin blåa IKEA-påse).



Juni



Åkte till mormor med familjen.
Köpte nya skor. Höhö.
Åt mat med Malin som beställde kycklingspett utan kycklingspett. Alltså en gigantisk tallrik potatisklyftor - till samma pris.
Puffe sögs ner i ett stort hål, har inte setts sedan dess.



Juli



Den årliga grillfesten hos familjen Gustafsson. Fjärde året? Underbart. Kaffe med countrou.
Åkte på loppisrunda med Soffan. Hittade min Horniman.
Fick den finaste födelsedagspresenten någonsin. Max.
Hittade en sällsynt Fläckflockel i Botaniska.



Augusti



Gick på en fest där man skulle se grekisk ut. Seb har stora öron.
Malin tvingade iväg mig ut bland medeltidsnissarna. Jag höll ut i en halvtimme, sen sprang jag hem och låste in mig.
Närvarade på morbrors bröllop.



September



Åkte till Sthlm. Träffade konstigt folk. Och bra folk. Sofie är en av de bästa.



Oktober



Återigen lekte vi i storstan. Sofie, jag och Malin. Sistnämnda person blandade ihop orden "stay-ups" och "strap-on". Fråga mig inte i vilket sammanhang.
Engagerade mig i garderobsstädning hos mormodern.



November



Gick på Halloween-fest som Amy.
Lyssnade på underbara Langhorne.
Kalasade på Strövetfest och träffade på dessa glada. Transan :) och Limpan.



December



Flyttade till min nya lägenhet.
Byggde pepparkakshus med syster min.
Julade med familjen.
Jag och Malin bestämde oss för att göra nyår till Vi ser vad som händer. Det blev ruskigt bra.



Så där då.

For old times sake.

Kategori: Livet

Idag kände jag för att vara lite nostalgisk och matade därför dvdn med en gammal bränd skiva skapad någon gång under tjugohundratalets början, eller slutet på 1900. Skit samma.
Jag dör. Efter fem låtar med Gavin deGraw, otaliga amatörinspelad toner med Bethany Joy Galeotti (skivan måste ha blivit gjord någon gång under den period då jag fortfarande tyckte att One Tree Hill var ett ytterst trevligt program) kom till slut sista låten ut i högtalarna - LeAnn Rimes med en cover på Troubled waters. Jag satt i soffan och ynkade. Vred på mig, knep ihop ögonen och grimaserade. Som att äta en av Tomas Brolins äcklig, svettiga, gamla fotbollsstrumpor. 
Denna tolkning skulle platsa helrätt på en stor pampig scen i slutet på ett Extreme Home Makeover-program, som en rent patriotisk låt i helamerikansk anda. 
I vart fall hoppades jag innerlig att dvdn skulle brinna upp och dö (eller iallafall skivan). Skönt nog så började den faktiskt hacka och låten gav upp efter fyra minuter och tio sekunder.
Frågan du säkert ställer dig är kanske varför jag inte enbart gick upp och stängde av själv (eventuellt också varför jag ens gjorde skivan). Men ibland måste man pina sig sörru - för att sen kunna uppskatta så mycket bättre musik.


 

Nötknäckarn.

Kategori: Livet

Det är frustrerande att vara så här otroligt stark.

re-back.

Kategori: Livet

...men så plötsligt blir man 23 igen och känner sig normal. Skönt.

Back.

Kategori: Livet

Ibland är det som att vara 17 igen. I negativ mening.

Sometimes boredness takes you on.

Kategori: Kreativt.

Tänk om ödet inte fanns.

Kategori: Livet

Senaste dagarna har jag kommit på mig själv att vid flertalet tillfällen använda uttrycket "Tänk om". Men så fort jag ens har ödslat den tanken tid inser jag att den är det absolut dummaste som finns på denna jord. "Tänk om" är en usel livs-filosofi. Saker händer av en anledningen - därmed ska man inte gå omkring och fundera på varför det som skedde skedde och vad som hänt om det inte hänt.
Ödet - även kallat.

On the roundabout.

Kategori: Livet

Mustasch.

Kategori: Livet

Igår gjorde min bror mig uppmärksam på den slående likheten i två foton tagna med ett års mellanrum, utan något som helst medvetet sammanhang.


Första inträffade en sen höstkväll 2007 på Surfers. Jag ber Andreas och Jocke att "do something crazy".




Andra kortet knäpps annandag jul 2008. Malin och jag leker "vem är jag nu?"




Som sagt - det är för bra för att vara en slump.

grattis Miklela.

Kategori: Livet




Idag firas min systers födelsedag. Eller jag missade firandet. Kom hem precis när partyprissarna stod i dörren med jackorna på och skulle till Ica Maxi på lite eftergalej. Men hey, tårta fanns ju kvar. En sån där med maräng på. Hallon. Lite grädde.
Anledningen för missandet var min vapendragare Malin. Vi beslöt oss för att göra stan. En kaffe på ett fik fyllt med barn, en påhälsning hos Verran på jobbet, snabbtitt på schemat och insåg att jag är ledig i tre dagar till, efter imorgon. Yeah, vilket flyt.

Nu sitter grädden i halsen på mig så jag borde akut lägga mig i soffan och dega sönder den.

Over'n'out.



u.n.p.o.c. är bäst nu.

2009.

Kategori: Livet

För att kort sammanfatta min nyårsafton.

23.08



01.33



03.46



03.59



04.39