boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Malins Mission

Kategori: Kreativt.

Som jag nämnde igår fixade Malin ett paint-mission till mig. Och titta - det är klart!

 

Uppgift 1

En vy från lägenheten.

 

 

 

Uppgift 2

En skrattande kines med en röd ballong. Balansera på ett ben på en stubbe (sorry Malin, det bara..blev inte bra). Mycket ansiktsuttryck, överdrivna rörelser.


 

 

 

Uppgift 3.

Ta en känd målning. Sno posen men gör om den till din egen.


 

Gaugain - Girl with Death Mask

 

 



Makingmission.

Kategori: Kreativt.

Malin gav mig ett konst-mission förra söndagen.
Tre olika uppgifter. Två veckor. För varje jag inte gör klar ska jag betala en 100-lapp.
Men bara en kvar nu. Resultat och uppdatering kommer när alla är finito.

Hej jag heter Lotta och är tydligen totalt tekniskt inkompitent. Eller bara extremt ouppmärksam. Eventuellt ganska fantasilös.

Kategori: Livet

Har i några dagar försökt (i underdrift) att få igång TV:n uppe på mitt lilla sovloft. Inte för fem öre har jag förstått mig på varför den inte fungerat.
Suttit bakom och sett framför mig en förlängningskontakt där två lampor, en dvd och tvn varit kopplade till. Båda lamporna och dvdn har fungerat alldeles utmärkt. Men TV:n har vägrat sammarbeta.
På sidan fanns Standbyknapp och några andra mindre, val av kanal och så. Tryckt hundra gånger på dessa. Inga livstecken överhuvudtaget. Har använt fjärrkontrollen. Bytt batterier. Prövat att sätta tvkontakten i en helt egen skarvsladd för o se om det var det som var problemet (trots att jag visste att kontakten den satt i är helt utan fel...man vet ju aldrig). Allt. Inget har gett några som helst resultat.
Har rivit mig i håret och känt på mig att det är något jag missar, men inte kunnat sätta fingret på vad...
Idag skulle jag ringa mina hyresvärder för att fråga om det finns något litet knep jag missar. Men innan det tänkte jag upp och försöka en sista gång. Satt mig och tittade. Skärskådade alla sladdar, deras början och slut. Inget.
Men så plötsligt, precis i sista sekunden innan min uppgivning. På andra sidan TV:n stack det ut lite..såg inte likadant ut som på den sidan jag suttit o knappat på i timmar (känns det som). Hm. Går runt. Och där. Där sitter en ungefär 4 cm stor ON-knapp....

Oh yeah.

Uggh.

Kategori: Livet

Ursäkta röran. Men jag började fixa och så blev det knas, fick ont i huvudet och slutade försöka förstå mig på kodningar. Så det ser lite tarvligt ut här. Men oranget. Höstläckert värre.

Allt och inget.

Kategori: Filosofi/Flumpulver


Man kan bli så tagen av människoöden. Av kärlek. Av medvetenhet om både nuet och det förgångna.
Sometimes it hits you hard. Och det känns så bra, att få andra perspektiv, andra horisonter att se åt. Livet är inte bara mitt eller ditt, det är allas. Och ingens.
Min stora, omfångsrika insikt i ämnet livsöden kommer snart skingras, det är därför jag skriver ner detta här. För att få behålla känslan en liten stund extra.

En annan insikt (dock lite mindre djup) : skulle jag få vara någon annan än mig själv skulle jag välja Claire Danes. Shit så vackert.

Doing the wordthing.

Kategori: Livet

 

Meat.

Kategori: Livet

I sommras vann vi på jobbet en tävling, priset var att gå ut och äta för 400kr/skallen. Eftersom Gotland är mäkta stressigt på sommaren bestämde vi oss för att vänta med vinst-dinerandet och i lördags blev det alltså äntligen av.
Efter många funderingar över restaurang (Visby har ju inte alltför mycket att välja på ändå) hamnade vi tillslut på Torgkrogen. För några år sen gick det dåliga rykten om det stället men vi bestämde oss för att trotsa det och ge det en chans.
Första intrycket var bra. Mycket folk, trevlig personal och mysig inredning.
Andra intrycket var lite sämre. Det började med att Frida som hade beställt kycklingspett klagade på att hennes bitar var torra. Verran däremot som hade beställt fläskfiléspett tyckte hennes var ovanligt möra och saftiga. Men efter en tugga av en lite tjockare bit undrar hon om det är farligt att äta rått fläskkött. Mja svarar vi, det kanske inte är jättebra...men farligt är det väl inte?
Frida fortsätter att motsätta sig över att kycklingen är torr och börjar ifrågasätta om det verkligen är kyckling. Joo säger jag, den är bara torr. Åsa smakar också och tycker inte heller att det smakar fågel. Tillslut inser jag också att det banne mig inte kan vara något annat än fläskkött.
Det visar sig då att servitören sagt och gett fel och därmed hade Veronica fått i sig rått kycklingkött...
Som plåster på såret får hon och Frida varsin portion vaniljglass med chokladsås..den billigaste efterrätten på menyn - barndesserten.
Så..kommer jag gå jag tillbaka dit igen? Nä.

Tack o lov blev Verrs inte sjuk.

Adrenalin.

Kategori: Äventyr.

Har nu lugnat ner mig efter en riktigt adrenalin-kick. Fortfarandre darrig dock.

Händelse:

Sitter i godan ro här i huset och ritar när jag hör någon ropa något. Eftersom det är ganska lyhört ut på gatan tänkte jag inte så mycket på det. Men så kommer det igen och ju mer jag lyssnar ju mer låter det som "hjälp". Efter min lilla insikt börjar plötsligt rösten (som påminner ganska mycket om en kille i målbrottet) få styrka och skriker "Hjääälp! Hjääälp! Men hjääälp mig då!" och mellan varje ord är det lite ynk.
Shit tänker jag. Det låter som om det kommer från gården. Öppnar dörren för att höra och visst kommer det bortifrån de andra husen på samma tomt.
In för att ta på mig skorna, plockar snabbt på mig mobilen och rusar ut. Ser en öppen dörr och antar att det är därifrån ljuden kommer, springer fort som tusan och är beredd på att se en blodig människa sitta fast i någonting läskigt eller ett brutet ben eller jag vet inte vad. Föreställningarna var ganska hemska.

I dörröppningen sitter en tant i en rullstol och ser glad ut.
"Har det hänt nått???" frågar jag. Med hjärtat på 280 och helt jävla skakis.
"Kan du hämte Mooonika? Hon är i tvättstugen."
"Men va? Jo. Shit, jag trodde det hade hänt nånting allvarligt!"
"Jo men det är det ju. Jag frysar så mycket o jag kan int stänge dörren själv! Kan du hämte Mooonika?"

Jag går till tvättstugan och säger till att tanten sitter och ropar på hjälp. Hon som antagligen är Monika ser helt vettskrämd ut och börjar rusa ditåt. Jag försökte nämna att det nog inte var så farligt men var för jäkla irriterad på tanten som skrämde upp mig så jädrans mycket. Trodde ju hon höll på att dö.
Sen hörde jag när jag gick tillbaka in:
"Diu bare gick uut utan o stänge dörren. Jag kan ju int stänge sjäälv."

Bitch.

Lördag morgon klockan 9.

Kategori: Livet

Det är väldigt uppfriskande med morgonpromenader. Speciellt om det regnar, blåser, man befinner sig på Gotland och får för sig att det är vid havet man ska traska.
Men jag kan ge min nya jacka tio pluspoäng. För den är bäst. Vind, vattentät och med en stor luva, så man kan gömma sig. Jag vet att det ser för taskigt ut när man snör ihop luvan så den endast funkar i bruk som ögonhål, men jag kunde inte motstå det. Inte en kotte ute klockan nio på morgonen. Ingen som kunde håna mig. För hade de hånat mig hade de nog antagligen själva sett ut som blöta hundar utan luva och inte haft så mycket att skratta åt än sig själva.
Iallafall. När man går så där, hör regnet smattra på taket (oh yeah, så magnifik är min luva) och inte ser någonting, får man lägga tyngd på att sniffa sig till vart man är någonstans. Jag märkte jättemånga mäktiga saker på min vandring.

  1. Det luktar ostkaka i Botaniska trädgården. Den som kan lista ut vilken blomma det är (så jag kan plantera den i en kruka här hemma och få nosa på den vareviga dag) ska bli min idol och även vinna en exklusiv Frödinge ostkaka (big size)
  2. Vid stranden luktar det snusk. Men gott. Havigt. Höll på att bli knockad av en fiskmås, vilket jag dock inte luktade mig till utan fick se en skymt av när den svischade förbi en meter framför mitt ögonluvhål. Kanske trodde den att jag var en sten. De brukar ju inte vara så närgångna annars.
  3. Som tur var luktade jag inte mig till detta utan fick snarare (olyckligtvis) användning av balanssinnet. Spya. Jag ska aldrig gå mellan Gute och Munken en lördagmorgon. Någon hade inte tömt sig en gång...utan fyra. Halkade till och trodde det var en blöt kullersten. Men icke. Inte ens en natts regnande hade kunnat städa bort den mängd blä som förpestat gatan. Återigen: BLÄ.
Och nu börjar det klarna upp och bli sol ute. Tur att jag valde den mest lämpliga stunden på dagen att gå.

Bake A Cake For Gods Sake.

Kategori: Livet

Idag har jag och min syster haft många bo(u)llar i luften. En bakdag med andra ord. Hade världens planer. Genomförde 80%. Linsbiffar, äppel-kanelbullar, purjolökspaj och pumpafröbröd. Och vi har absolut MAXAT frysen. We are safe for winter! (om det inte blir strömavbrott, förstås)





















Livsmål.

Kategori: Filosofi/Flumpulver

Det är skrämmande. Lite stressande. Fast ändå inte. Det är inte mitt liv. och inte det liv jag vill ha, just nu.
Folk som är lika gamla som och yngre än mig poppar ständigt upp under "nyfödda" i tidningen. Mängder av folk jag känner (& känner till) förlovar sig, bygger/köper hus och börjar leva familjeliv. Det är läskigt. Hur kan folk känna sig redo? Jag känner fortfarande för att leka med lego, bubbelbada med hela flaskan badskum och kladda ner hela ansiktet när jag käkar smet. Och det är ju inte speciellt moget?
Kanske är det enbart för att detta är Gotland. Det är mer naturligt att sysselsätta sig med sådanna saker när man bor i en småstad? Mer acceptabelt att ha det som ett livsmål. För ser man i storstäder är det i regel utbildning och karriärs-inriktning som gäller (för att dra alla människor över samma kam). Det skulle kännas jättekonstigt att gifta sig och skaffa barn nu. Det finns ju så mycket annat man vill utforska. Jag vill inte sitta när jag är 40 och gräma mig över att jag aldrig gjorde ditt och datt. Vill resa, se världen och äventyra i alla kategorier som finns!
Men alla är vi ju olika.

Korv.

Kategori: Livet

Varför är det alltid lika svårt med listan när man ska storhandla?
Det hänger sig i mitt huvud.
Vad äter en sån som jag?
Findus tacopaj och Varma koppen är tydligen inte en fullständig kostcirkel. Men grönsaker håller sig ju inte så länge. Men det gör ju Toblerone...och Sibyllas korv på burk.
Äh, det är bara att inse...jag kommer bli smällfet.

Fejkoskop.

Kategori: Livet

Nu har jag fått det slutgiltiga beviset på att Gotlands Tidningars horoskop inte stämmer.

Lördagen 10 oktober 2009

"Du känner dig trött och lite sliten. Din kropp håller inte försommarens tempo och nu är det dags att lägga om livsstil"

Jag är ju inte trött och sliten ju..

Då var man inflyttad och klar.

Kategori: Livet






Vi tog en promenad.

Kategori: Äventyr.

Bitterfitta.

Kategori: Filosofi/Flumpulver

Jag tänker aldrig bli en sådann som sitter på sin ålders höst och säger "jag borde ha..", "jag skulle ha.." och grämer sig över allt som inte blivit rätt i livet. Saker sker av en anledning, ödet kallas det. Vad är det för vits att sitta och gnata för sig själv om allt man inte gjort av sitt liv? Och framför allt skylla över anledningarna på andra. Det är INGEN annans fel än sitt EGET om man sitter med ångesten över att det inte blev som man tänkt, så lägga över sin bitterhet på andra människor är vidrigt. Som att göra det lättare att leva - det var ju faktiskt inte ens eget fel? Självinsikt kallas det. Trodde man skulle ha lyckats fixa sig lite sådant när man levt över halva livet...tydligen inte.
Nä jag är inte bitter. Jag tänker bara inte bli sån själv. Man ser och man lär.

Söndags-seg.

Kategori: Livet

Ute blåser det storm och imorgon ska jag flytta.
Santa Rosa Death Patrol var bra. Ölen var god. Men det regnade ute.

Idag har jag lekt med min syster, vi leker bra.

Kategori: Livet

Prestera mera mera mera.

Kategori: Livet

Jag är en sån där jobbig själ som helst av allt vill vara störst, bäst och vackrast. Vilket inte alltid är det ultimata sättet att se på livet. Så därför, med vilja att ändra på mig, har jag införskaffat mig "Duktighetsfällan". Eller ändra och ändra, få en ny aspekt på, så man inte försöker prestera och överbevisa sig själv och andra så mycket att man faller sönder och blir motsatsen till allt man vill vara.

Har bara börjat sniffa på första kapitlet i boken men redan lärt mig en hel del. Plus att det är väldigt fascinerande att se andra i texterna, folk man känner som jobbar jobbar jobbar för att hela tiden bevisa att de kan, vill och är något. Sånna som man skulle vilja skänka den här boken, men inte veta hur utan att det blev som ett knytnävslag i ansiktet, för det skulle bli som om jag gav dem anledning att tro de inte var något.

Alla borde läsa sånna här må bra-böcker. Få tänka om. Människan har ju en förmåga att alltid se allting i ett ljus och inte reflektera över att det finns många fler sidor och synsätt av allting. Fastän man inte tror det behöver man alltid hjälp av något slag. Så, det var mitt dagens tips. Voilá! Nu är det helg!

Det är höst, banne mig.

Kategori: Livet

 

Fick för mig att baka äppelpaj, eftersom pappa har mängder av sådanna dinglande ute i träden på gården (för övrigt riktiga mastodantäpplen). Sen gick jag iväg till mamma för att bjussa, aldrig roligt att äta själv.

När vi tryckt i oss halva gled jag ner på staden för att träffa upp min kära syster och köpa mig en vinterjacka, en varm en. Har alltid varit en sån som köper ett ytterplagg som är menat för höstbruk och tänker att jag kan klä mig i lager på lager för att hålla värmen istället...och så förfryser jag hela kroppen och går omkring med köldskador långt in i maj.

 

Men, jag hittade ingen jacka....sååå jag köpte mig ett par skor istället. Som faktiskt också är välbehövligt. Ett par rediga vinterkängor! Har insett att eftersom jag kommer bo på en plats där det är enbart uppförsbackar till jobbet, plus kullersten, kan jag inte spatsera omkring i mina vanliga favoriter (förra året var en mardröm...kände mig som en gammal kärring när alla speedade om mig och mina myrsteg..de hann säkert gott och väl både laga till och äta tolvrätters innan jag hade hunnit halvvägs, och halkat tio gånger..). Så nu ska jag väl banne mig inte hamna på ända med mina nya gummisulor!

 

 

Sen gick jag hem i regnet och mös (myste?) med lite te och mackor. Ska lägga mig och läsa lite nu och njuta av drippdroppandet på fönsterrutan.

 

Rain makes no pain.

Kategori: Livet

Jag och Mikaela brukar ju promenera de flesta dagar i veckan, så också denna.

Första klivet utanför dörren förde med sig upptäckten om att det duggade lite lätt. Och eftersom jag och min syster har stiftat en regel om att vi inte ska skita i traskandet, även om det regnar, drog jag upp dragkedjan på jackan och struttade bort till vår utsatta plats.

Första tjugo minutrarna var härliga, några uppfriskande stänk på huvudet bara. Men efter det blev plötsligt dropparna något större och mer frekventa än tidigare, så de sista tjugofem var lite lätt dyngblöta.

Det rann så mycket vatten från håret ner i ögonen att mina linser höll på att flyta bort, så med ett stängt öga, en ständigt torkande fingervante i pannan och en vägledande kamrat klarade sig den nyinvalidiserade sig hem.

Plus att jag gick och fönstergluttade en bit på vägen (med mitt fungerande öga) och missade att en stor vattenpöl låg elakt och vaktade vägen mitt framför fötterna på mig...eller snarare just där mina fötter plötsligt befann sig. Men hey, om man ändå ska vara blöt kan man ju vara det helt och hållet, man måste ju ändå byta kläder liksom.