boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Sådan hemlängtan att det är sjukt.

Kategori: Livet

För en stund fick jag för mig att jag var på Gotland och när som helst kunde gå en promenad ner på stan, hamnen, gallberget, havet etc.
B L Ä!
vå veckor kvar innan den liten smakbit av ön infinner sig. 
 
 

Hamburgaren Lotta.

Kategori: Livet

Känner mig just nu lite :haha, whatthe..! Varför? Jo för att det plötsligt uppstod världens jäkla hiphop-dunk i hela min lägenhet, högt som fan i flera låtar. No you didn't kände jag och traskade upp till femte våningen för att knacka på dörren till min högljudda granne som alltid bråkar. Men hon var inte hemma, och där var det tyst. Så jag traskade istället ner till tredje våningen och knackade på. Där var det fest! Så jag bad dem sänka. Undrar om det alltid varit han? Eller om det är båda? Bor jag som hamburgaren mellan två hamburgebröd av oljud? Vad är oddsen liksom? Så många bor faktiskt inte kvar över sommaren på lappis.

En söndag.

Kategori: Livet

 
Hade en tråkig förmiddag, bestämde mig för att hämta lite grejer i källaren och passade samtidigt på att gå en långpromenad med Simon. Vi dök rakt in i en musikvideoinspelning, kändes mystiskt och idylliskt att hitta sånt nere vid vinterviken, just like that.
 
 
Efter promenixen gick jag vidare till Soffan och Johan som ville bjuda på grillning. Här står Sofie och fixar tortillas!
 
 
Sådant team work har jag sällan skådat.
 
 
Johan var så stolt över deras nya grill (som faktiskt var väldigt fin), men så bråkade de där kokosbriketterna med oss. Vi fick slutgrilla på balkongen och äta klockan halv tio. But still, sjukt god mat. Lax, majskolvar, sparris, paprika, sallad och pitabröd.
 
 
De hade även köpt sig en dramaten. Sjukt nöjda.
 
 
Den här fågeln var rolig i högst en minut. Sen började den locka till sig måsar och medförde även det en anledning till att vi strosade hemåt. 
 
 
Sofies antifågel-mundering. Hon och Johan har nyligen sett Fåglarna. Om det kan stå som någon typ av förklaring.
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton i Årstaviken.

Kategori: Kalaseri

 
 
Jag förstörde min klänning för att istället göra mig en kjol. I min jagorkarintesyenbrakjol-känsla valde jag att sy in mig själv i kjolen. Funkade bra det också.
 
 
Kan man ens be om bättre midsommartallrikar? Tror minsann inte det.
 
 
Soffan i solen.
 
 
Killarna skulle prompt spela fotboll med öl.
 
 
Johan och den mycket hungriga katten.
 
 
Finally, kubb! 
 
 
...mot de som ville spela med "stockholms-regler". Vad är det för påhitt liksom? Bah! (vi vann)
 
 
Grillen, med grillsakerna. Min korv!
 
 
En CB-kork.
 
 
Johan pratar återigen i händernas språk.
 
 
Angelica försöker återigen besvara språket.
 
 
Precis.
 
 
Soffan och jag.
 
 
Bugguppvisning.
 
 
Johan vill inte dansa mer.
 
 
Verkligen inte.
 
 
Verkligen, verkligen inte.
 
 
Okeydå. Sen dansades det hela natten lång.
 
 
Godaste bakverken hade Liv fixat! Just look at it. Tjusigt!
 
 
Precis innan hemgång. Krafterna börjar sina och likaså spriten.
Men efter en kväll med hemmagjord limoncello, sill, kubb och grillning var det helt okey att traska hemåt i morgonsolen må jag säga. 
 
 

My neighbours.

Kategori: Livet

 
Häromdan var jag ute och spatserade runt i mitt kvarter. Hittade några nya grannar som bräkte och antagligen undrade vem tusan jag var som prompt skulle stå och titta på dem. Bäst var minifåret som stod på stenen bakom och tjöt i hög tonart. Ska gå dit fler gånger! Har hört att jag har hästar, minigrisar, stora kaniner och annat kul som grannar också. 
 

Den egna dagen.

Kategori: Livet

Idag är en spännande dag. Det är min första egen-dag (självvalda) på väldigt, väldigt länge. Vad innebär det? tänker du. Jo, det innebär att jag bara ska vara helt för mig själv, göra saker för mig själv och må bra av det. Så inplanerat är än så länge en redig joggingrunda, klippning av hår, ringning om CSN (i och för sig mindre roligt, men ändå något för mig själv) och påkommande av midsommarklädsel. Jag kom på att jag skulle klippa och klistra, så jag satte saxen i mycket igår på ren kreativ ingivelse. Resultatet är som det är. Därvid återstoden av tänkande idag! Och sist, men viktigast - jag hopps på sol så jag kan gå till min beach här på Lappis och läsa bok. Håller fortfarande på med Svärdet och spiran. Den har tyvärr börjat blivit lite moloken i sina 1070 sidor, råkat ramla isär och så. Känns lite jobbigt när den inte är min, men den är lättare att läsa.
 
 

Rysslotta.

Kategori: Livet

Idag blev jag av min nya granne medbjuden på en resa till Ryssland. Jag gillar mina grannar eftersom de antingen själva bjuder med sig på mina resor hem till Gotland eller vill att jag ska åka med överallt, wherever! Så icke svergigt. Sen är det ju trist att jag själv är så svergig att jag aldrig åker med eller låter dem åka med. Ryssland, vore ju lite kul!
 
 

Lottas sommar.

Kategori: Livet

Ikväll har jag fokuserat på att gör en "detta ska Lotta göra i sommar"-lista. Så här ser resultatet ut :
1. Åka nya karusellen på Gröna Lund.
2. Hyra kanot (eller vad det nu heter).
3. Vaccinera för TBE.
 
 

Kvällen i parken-festen.

Kategori: Kalaseri

 
Här är Soffan!
 
 
Erik och Johan.
 
 
Här är kompisar som skulle på bröllopsfest.
 
 
Vi hamnade en sväng på Southside och blev bjudna på shots.
 
 
Angelica och Sofie. Vad det talas om är ytterst oklart.
 
 
...men Johan pratar tillbaka. Bredvid Måns.
 
 
Erik försöker prata med men får inte till rätt händer.
 
 
One eye monocle!
 
 
På vägen hem var det jättefint, men som vanligt med min kamera lyckades den inte fånga magiken. Sen började det spöregna. Vilket gjorde det hela ännu finare.
 

Körsbärsträdgården, öl och Trädgården.

Kategori: Livet

 
Jag och Soffan skulle på teater, så vi passade på att käka lite och dricka alkoholhaltiga drycker innan. Spännande nog hamnade vi i ett spegelfönster och såg oss själva konstant. Som två hologram i Stockholm stad!
 
 
Här är uppsättningen vi såg. Hoppar väl inte jämfota, men blev bjuden och grejen att få gå på teater i sig kändes underbar. Efter föreställningen gick vi till Trädgården och dansade oss svettiga.
 
 

En kväll på fotografiska.

Kategori: Livet

 
Emma och jag traskade till fotografiska och tittade på nya utställningen. Blev väl inte blown away tyvärr. Men den här fiolhanden var fin. Det tyckte Emma också. Motohiko Odani hette skaparen.
 
 

Sofietime.

Kategori: Livet

 
Man får se mellan tummen och pekfingret. För där sitter Soffan! Fick mig en lång tid med denna människa i onsdagskväll och fick prata en del skit och en del smarta saker. Blev medbjuden till teater på fredag och fick lära mig om penntroll.
 

Swifting home/space.

Kategori: Livet

 
Så här såg det ut dagen då jag skulle rensa ut mina saker från förrådet. Total översvämning på grund av det där hålet i röret längst in. Tydligen ville det inte hantera den massiva mängd av hagel och regn som öste ner. Men det mesta klarade sig faktiskt eftersom en stor madrass hade placerat sig på precis rätt plats. Tur i oturen!
 
 
Så var jag tillbaka i studentrummet. I studentrum får man hänga upp duschdrapperier framför fönstret. Det bara är så.
 
 
Dagen då jag skulle börja jobba igen satt jag tio minuter för tidigt och ville gå. Vad gör man då? Jo, sitter ner, glor och fotar.
 
 
I måndags hjälpte mig, guld värt, Josse att flytta de sista grejerna från telefonplan till lappis. Det var en mängd med bilar som skulle åt samma håll. Så vi hamnade i kö, jättelänge. Roligast var bilens konstiga dragläge som skapade någon typ av ofrivillig headbang.
 
 
I en egen lägenhet gör det inget att man råkar ha sönder påsen och ösa ut alla nötter i sängen. Yeah..rebell, eller nått.

Vaxholm.

Kategori: Äventyr.

 
En dag bestämde sig Emma och jag för att köpa svenska jordgubbar. Tyvärr fick vi inte uppleva den där sommarfräsha känslan eftersom gubbarna var något sura och mindre söta. Men ändå. Jordgubbar är jordgubbar!
 
 
Dagen efter jordgubbsinköpet begav vi oss med buss till Vaxholm för att leva turistliv. Vi började med hemmagjorda köttbullar (Emma körde strömming) och en öl (Sleeping Bulldog summer edition, yeay!) på en hamnkrog med sol- & havsutsikt.
 
 
 
Efter maten gick vi på en promenad och fick se kastellet, på håll, de tänkte pröjsa 60 spänn för att åka en fjuttig liten båt dit ut. Pyttsan heller!
 
 
Här är Emma på vår promenad!
 
 
Här har vi placerat oss på en klippstrand och tittar på båtar.
 
 
Här är Emma på klippan.
 
 
Här visar vi vår glädje över att vara på landet och att vara i solen och att vara tillsammans.
 
 
Smarta som vi var hade vi dessutom kirrat en smäcker fruktsallad på morgonen som kom väl till pass i varma solen.
 
 
När det väl blev dags att åka tillbaka till Stockholm valde vi att istället för bussen åka båt. En timme tog det och var fruktansvärt mysigt. It's gonna happen again!
 
 

Gotland tur och retur.

Kategori: Livet

 
Efter opponeringen förstod jag att jag inte hade så mycket att tillägga min uppsats, så jag begav mig till Gotland för att få vila ut och träffa familj och vänner. En av de absolut bästa stunderna under min resa var fikan med en av mina bästa vänner, Verran. I tre timmar satt vi och pratade och jisses vilken energiknippe denna människa är. Hon ger en så mycket gott så trots stormvindarna och iskylan på vägen hem så svävade jag nästan som på små lätta moln. Denna människa. Jag bara säger det.
 
 
Och så finns DENNA underbara människa också! Jag och Malin åkte båten tillbaka till Stockholm ihop och sprang ut på äventyr för att bekanta oss med båtlivet.
 
 
Vilken frihet vi kände när vi lutade oss ut över relingen och nästan blåste bort! Fast jag var mer inne på att krama livbojen, men det kortet står Malin för. 
 
 
Vi hittade det perfekta utrymmet för sommarbåthäng. Uppenbarligen finns det även en liten bar där inne. Varför har jag aldrig vetat detta?
 
På min gotlandsfärd hann jag även med att gå promenader med syster, dricka öl med bror och kusin och klappa katter.

Loppis på SU.

Kategori: Livet

 
Begav mig till skolan en sista gång innan opponeringen av uppsatsen och träffade på Carita och Emma. Carita skulle sälja kläder på SU:s loppis, så vi hakade på och drack lite kaffi med henne. Allt som allt en trevlig dag!

Till Uppsala med ny energi i bagaget.

Kategori: Livet

 
Här är jag och Malin efter att jag plankade mig in på Friskis & Svettis för att träna arslet av mig. Jisses vilken träningsvärk jag fick, kunde inte gå i trappor på flera dagar! De ni!
 
 
Här är Malin när hon pratar i telefon.
 
 
Malin bjöd på kaffi med mjölk. Dock hade hennes mjölk på något vis blivit udda och bestämt sig för att istället ligga i en klump i botten av kaffemuggen än flytandes omkring med resten av kaffet.
I Uppsala hann vi även traska iväg och äta middag med Seb och gå på någon typ av sommarklubb. Min största lärdom i denna stad är att alla tydligen vill ligga och att alla har cyklar. 
 

I behov av sällskap begav vi oss till Thailand.

Kategori: Livet

 
I stort behov av vänners umgänge tvingade jag med mig Emma och Josie till ett thailändskt hak för att äta. 
 
 
Här är Josse som precis suttit sex timmar i en bil. Trött var bara förnamnet.
 
 
Här är Emma. Hon hade inte suttit i bil, men däremot umgåtts med mig en hel dag. Säkert också trött.
 
 
Här är min mat. Den var jättegod med lite soja på. Personalen var jätterolig. Thailändska människor är ju i regel väldigt glada och trevliga. En jättestressad, glad och trevlig människa blir på något vis som en parodi på andra restaurangpersonal som antagligen skulle agera annorlunda i samma situation. Det är en så stor eloge till att leendet ändå finns där när antagligen hela stället är på väg att gå under!
 
Efter middagen gick vi på bio och såg "I'll give it a year". Fick lite panik i början av filmen eftersom den uppenbarligen skulle vara en kärleksfilm...men sen visade det sig att den handlade om människor som helt enkelt inte passar ihop och är glada på varandra. Då kändes det så mycket bättre. Den perfekta rullen!
 

17 maj 2013 bestämde vi oss för att parkhänga.

Kategori: Kalaseri

 
Så här såg jag ut innan jag gick hemifrån. Fransar på tröjan och en fet jäkla benmuskel (ouff!). Skapad på tre års sittande i skolbänken, apparently. Lägg märke till min coolhet då jag lyckats bekläda mig i solglasögon inomhus.
 
 
Här är Malin när vi väl kommit fram till Vitabergsparken. Medköpt pizza till oss alla tre, kall öl i kassen och varmt som tusan skapade precis rätt stämning!
 
 
Här är Josse! Hon hade ett stort blåmärke på armen dagen till ära.
 
 
Jag tycker det här är en rolig bild. "Det här kortet ska vi se tillbaka på, och minnas, våra ungdoms dagar!" liksom.
Detta var dessutom precis innan vi råkade ge en stackars fattig människa resterande av vår tetrapacks-rosé. Stackarn trodde antagligen han fick juice eftersom han spottade ut innehållet efter intagande. Eller så var han bara en finsmakare helt enkelt. 
 
 
 

Almost.

Kategori: Livet

Idag hade jag verkligen tänkt sätta igång med bloggandet. Dock lider min lägenhet brist på vissa saker: 1. min usb-sladd till mobilen, 2. wifi 3. en fungerande internetkontakt 4. ordningsam granne. Dessa fyra brister har lett till att jag inte kan föra över mina bilder från mobilen till datorn, vare sig via sladd eller wifi och eftersom grannen ovanför mig skränat hela natten är jag trött, så egentligen skulle jag ju inte orka vilket fall som helst. Jag tror helt seriöst hon ligger på golvet och pratar konstant med munnen ner mot golvet, medan alla hennes vänner får sitta på stegar och prata upp mot taket. Hon låter som en megafon! 
 
Jag kommer absolut uppdatera i veckan, ska bara införskaffa usb-kabeln. Den mest felande länken i problemet!

Antropolog, det är jag det!

Kategori: Livet

Jag är KLAR med min kandidatuppsats!!! Fucking big time YEAY!
Och alla som har läst den tycker den är bra och tankvärd, vilket innebär att jag är BÄST! (är glad)
Känns så otroligt frigörande att jag dansar omkring till all bra musik jag hittar och bara WHA!

Förändringar.

Kategori: Livet

Jag gillar att ni fortfarande kämpar på och är inne och tittar varje dag efter uppdateringar. There will be! Har bara hamnat i en tråkig situation som gjort mig något obalanserad. Med andra ord lever jag i en resväska och vet inte riktigt vart jag sitter, typ. Men samtidigt får jag umgås med hur många fina människor som helst. Dumma situationer för även med sig så mycket mer och så mycket bättre. Jag återkommer snart med mer om vad jag sysselsätter mig med.
 
Sålänge får ni en fin bild på en gubbe med vass på huvudet.