boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Välkommen hem Rex.

Kategori: Livet

Nu har min cykel äntligen landat på signalgatans cykelställ. Den är så fin. Jag skulle vilja säga att jag bara gleed på den hem och att den var helt underbar. Men tyvärr. Hade satans motvind och slutade cykla efter fem meter och pillade lite på mobilen så det skulle se ut som om jag var busy, och inte klen. Och sen ett "oj, jaja, när jag ändå är av cykeln kan jag ju lika gärna gå med den, medans jag skriver sms så klart (...så jag inte ser klen ut)."

Ikväll ska jag iväg på nån födelsedagsfest hos nån jag inte känner. Men det blir nog skoj.

Nu ska jag fortsätta käka mina vårrullar och sen hoppa in på toan o sminka mig

Over'n'out amigos!

Adjö solrosfjö.

Kategori: Livet

Från och med idag har jag startat min avvänjning av den hemska drogen Solrosfrö. Ingen mer lätt vaniljyoghurt, inga solrosfrön (jag har konstant, varje dag, käkat detta sedan veckan Sofie var nere...alltså sen slutet av juli...). Jag har köpt hem min gamla favorit Mjölk med Kellogs Special. Här ska frossas sörru!
 
Kvällen består av tv-tittande och fruktsallad. Ska jobba imorn och sen nån typ av födelsedagsfest? Om jag uppfattade det rätt när jag som hastigast träffade på min käre vän Malin på Atterdags (som förövrigt är världens mest förvirrande affär. Jag hittar aldrig, ALDRIG det jag ska ha. Trots att det är en Ica Supermarket liksom. What's the deal with that?!)

Finfint, Finax.

Kategori: Livet

Idag har jag bakat bröd. Hittade värsta fiffiga påsen på Atterdags. 3-kornsbröd i en påse, med torrjäst. Sen ska man bara tillsätta vatten och vips så har man bröd. Efter jäsning och ugn förstås. Jag stoppa i lite russin också..o solrosfrön (woops) o det blev kanonersgott! 35 kr och så får man två stora bröd. Tänk, ett sånt kostar typ 25 i butiken annars. Vilket kap!


Modevisning.

Kategori: Livet

Ikväll har jag och Verran varit på möte med Strövet för att höra om modevisningen på lördag. Kände mig väl lite som ett frågetecken i början, men som tur var kom min hjärna till sans och jag fattade det mesta av vad som snackades.
Det blir nog bra tillslut. Vero Moda kommer vara SNYGGAST!

Ansvar.

Kategori: Livet

Vad skönt det känns att ha mer ansvar på jobbet. Jag och Verran har fixat med modevisningen och idag kom de flesta tjejerna in för att prova sina kläder och de satt som smäck (efter lite omprövande på vissa håll)!

På fredag tror jag tusan jag ska ställa mig och laga mat och frysa in. Det är helt tokigt vad man inte orkar ställa sig o laga mat när man kommer hem närmare 7 på kvällen efter jobbet. Man kan ju göra typ makaronilåda...o lasagne...paj. Linsbiffar! SMASK! Måste bara hitta receptet..... Jag är mattokig.

Skabb.

Kategori: Livet

Det finns vissa saker i världen som bara känns skabb. Det här är en av dessa:


Skitsöt asiat och en lönnfet, oljig snubbe. Ska männen som ser den här annonsen se på honom och känna igen sig i honom och tro att de kan få det mest underbara livet med att köpa en asiatisk fru? Som egentligen inne i hjärtat aldrig kommer tillhöra honom? Som enbart gifter sig för att slippa leva i fattighet, om det nu inte är så att de blivit tvingade till giftermål. 

Cykel-ligisterna.

Kategori: Livet

Ho ho. Fick ett mail från mamma att jag skulle in och kika på helagotland.se. Där fanns en liten artikel med bild:

 
Skönt att se att dom hittade nånting annat att fördriva söndagseftermiddagen med än att meja ner barnvagnar i gallerian.

Learning to live.

Kategori: Livet

Min helg. Lördagen bestod av enformigt arbete. Varför känns alltid lördagar som lördagar när man jobbar. Man står o tänker: "Alla andra är lediga. Det är bara jag som jobbar." 
Speciellt när det inte är mycket folk och man känner sig överflödig som den enda personalen i butiken...
Halv fem slutade jag och ilade hem för lite iordninggörande inför tjejfesten som utspelade sig bakom Marco Polo hemma hos Jullan. Tiden flög förbi och klockan hann bli rätt mycket innan vi fick skjuts av Maddes Kiffe ner till Munken. Kön var lång och vi kom in vid 1-tiden. Dansade, dansade (tyvärr till techno. spya.) Fick skjuts hem av Lees pojkvän och kom i säng relativt nykter. Vaknade pigg imorse och städade, fixade, myste och åkte sedan på en liten shoppingrunda med mama och papa. Pappa envisades med att betala all min mat och min kaffebryggare.
Beställde en DVD/Video också (I know, it's so 90's). Hitta en för 1000 på netonnet, tyckte jag var rimligt o bra!

Åh. Jag kände mig så jädrans tuff idag. Scenario : Vi går i gallerian efter shopping på  Coop. Plötsligt kommer massor av småkillar på cyklar, plingar och skrålar för o ila förbi alla människor rakt igenom gallerian. Alla sex håller på att köra på en barnvagn som en tant sitter o vaktar på en bänk. När vi kommer ut håller killarna på o roterar med sina cyklar och ser ut som de ska in igen så fort alla vi som skulle ut hade tatt oss genom dörrarna. BHA! Jag blev så förbannad! Så jag fräste åt dem att de kunde väl för fan hålla sig utanför, de höll ju för fan på o cykla på en barnvagn där inne. Det är så jävla korkat! sa jag. Några killar var redan på väg in igen, men två stycken hörde jag sa "Ska vi strunta i det?" och den andra höll med och de cyklade runt istället. Skönt att man gjort nån påverkan idag. Det gjorde min dag. Skönt o få skälla lite. Liknade mig som när hon i Stekta gröna tomater kände sig som Rowanda (visst hette hon så?!) och körde på bilen som stod i vägen på parkeringen.


Aja. Nu har jag iallafall en kaffebryggare. Och en gardinstång. Med gardiner på. Ni skulle se så mysigt det är!

Bye bye my friends.

Överläge.

Kategori: Livet

I helgen är det tjejfest. Madde, Verran,  Julia, Lee, Nathalie, jag och Malin ska träffas och festa till det. Ska bli hur kul som helst.
Och på söndag ska mamma och pappa komma på fika och kolla på lägenheten. Jag har en sån skön känsla när jag tänker på mina föräldrar, jag känner mig så fruktansvärt trygg. De finns alltid där. No matter what. Man märker det mer tydligen när man inte bor hemma och inte tar dem för givet. Behövde bara tre timmar hos mamma i måndags för att lugna ner mig och komma till ro i själen (poetiskt, i know) igen.
Kanske ska sluta försöka ha den jobbiga känslan av att vilja fly från gotland och bara ta vara på det så länge jag är här.

Åhåh! Jag beställa cd-skivor häromdan. I måndags. Kan även det ha varit anledning till att jag fann ro......
Iallafall:
Fabienne Delsol - Between you and me
Langhorne Slim - Langhorne Slim
Lykke Li - Youth novels
Tv on the Radio - Return to Cookie mountain
Johnny Cash - Ring on fire
Moneybrother - Mount pleasure
Bob Dylan - Greatest hits
Kleerup - Kleerup
Santogold - Santogold

Längtar! Sen ska jag bara köpa en dvd också så jag kan lyssna på härligheterna. Och vissa får åka med till jobbet och gå runt, så går dagarna fortare.

So long my friends.

På tal om kärlek.

Kategori: Livet

Nånting jag kommer sakna att delta i som går av stapeln i helgen, är KlubbKaka. Det är woodstock-tema för tusan! Det kommer vara så mycket folk. Till och med Verran o Dennis som aldrig varit med förut ska dit. Men det finns alltid en anledning till allting. Ibland måste man missa vissa saker för o ha roligare nästa gång osv osv. (intalar jag mig själv iallafall). Men så fort jag tänker på att jag missar denna skojiga tillställning tänker jag på vart jag kommer vara istället och då gör det inte lika mycket.

Nya jobbet. Vero Moda. Hur underbart som helst. Skön stämmning. Underbara människor att jobba med. Mycket skönare kunder. Inte längre några gamla tanter att hjälpa med mamelucker och gördlar. Nog för att de då och då kommer in och tar sig en sväng, men det är i stort sett allt de gör. Kollar rean. Sen kilar de ut illa kvikt.
Det som däremot känns lite ångestframkallande (vilket det absolut egentligen inte borde göra, borde vara en lättnad) är att man absolut måste ha Vero Moda-aktuella kläder. Jag vill ha vad jag vill ha! Förut kunde jag ju ha vad som helst i min garderob, nu känns ingenting lockande. Känner nu att jag absolut måste rensa nu! Ska jag nog passa på att göra innan jag flyttar härifrån, så har jag det gjort. Det blir ju en liten tankeställare eftersom garderoberna här är små (men ändå inte för små) och det är knök, verkligen knökfullt. Men det är så svårt. Skulle behöva nån som satt bredvid min svarta sopsäck och hejade på. " Heja heja Lotta. Den där behöver du inte. Kasta kasta kasta! "

Nu ska jag äta frulle, färga håret och sen sticka iväg till jobbet.
(Ett helt inlägg utan att klaga över min jädra, elaka förkylning, guldstjärna till mig.)

Bästa eller värsta?

Kategori: Livet

Vilket dilemma. Ska man se på Våra Bästa år eller Våra Värsta år?! Jag är sjuk. Jag ligger i soffan. Jag ser på tv. Jag ska här nedan skriva upp vad jag har välja mellan för program:
Lärare på bortaplan
Seminarium: Sverige och mänskliga rättigheter
Våra bästa år
Supernanny
Hem till gården
Full pott
Stargate SG-1 (senare Våra värsta år)
Extrema maskiner
Yeap. Vad ska man väja i denna ljuvliga godispåse? Borde gå o lägga mig o sova istället. Vänta på de lite bättre programmen. För ja, det är ju detta man gör när man ska vila sig så man blir frisk. Umgås med tv, böcker, korsord och herr dator. Gärna med lite honungste, hostmedicin, echinagard och panodil också. Men även lite fasa för att man måste klä på sig så man kan gå ner till Singan och köpa lite mat. Frågan är om det inte är lättare o svälta sig själv?