boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Utflykt med Jojo och Millie.

Kategori: Livet





Man må bli hotad om man lägger ut kattbilder. Men jag kan inte stå emot. Min Polly Jean.

Kategori: Livet

En stund på stranden.

Kategori: Livet



Bättre än bäst.

Kategori: Livet

Min skräckfyllda kvart.

Kategori: Livet

Föreställ er scenariot. Jag har precis läst ut Theorins Nattfåk. Handlar om andligheter, mord och mysterier ute i ödsligheter. Måttligt med obehag sitter kvar i kroppen. Går och lägger mig tidigt för tröttheten inte går att handskas med längre.
Mitt lilla hus ligger på markplan. Utanför sovrumsfönstret finns en gatlykta som gör att min ljusa rullgardin glatt skuggar precis allt som finns utanför.
Jag lägger mig. Somnar nästan, men vaknar av att jag hör konstiga ljud. Lyssnar. Men övertygar mig själv om att det är en fågel. Har trots det ändå svårt att somna, så jag ligger med öppna ögon en stund. Plötsligt från ingenstans tornar en mörk skugga upp sig mitt i fönsterljuset. Någon står utanför mitt fönster och försöker titta in.
Från att ha legat på en skön, relativt avslappnad hjärtrytm låg pulsen plötsligt på 320 och mina funderingar irrade omkring vad som vore den smartaste handlingen att göra vid ett sånt här tillfälle. Jag tände till slut ljuset. Gick in på toa och ringde till min käre granne Veronica.
Hon cyklade över snabbt som tusan och efter lite detektivarbete kom vi fram till att det måste ha varit en av min hyresvärds katter som tyckt att mitt fönsterbräde var en ypperlig plats att sitta på.
Och det låter ju logiskt. Förutom möjligheten med katten måste isåfall fönstergluttaren ha varit cirka 150 cm lång. Och nä. Där går ju oddsen ner sig lite. Om det nu inte var en trädgårdstomte.
Vilket fall som helst må jag vara väldigt lättlurad. Men det här skräckscenariot hade nog fått vilken hårdhudad nisse som helst att hoppa högt.
Nu ska jag bara sitta uppe i tre timmar till innan jag har lugnat ner mig så pass att jag kan sova. Hey yeay. Jag gillar inte att bo själv.

Klicka för förstoring - behövs det verkligen..?

Kategori: Livet

Nattfåk.

Kategori: Livet

Idag hittar ni mig i soffan läsandes Theorins senaste. Han är så bra så bra. Sen ska jag fika med Erica och senare på promenix med Johanna. Och det är sol ute. Underbara dag.

Men?

Kategori: Livet

Vart är fåglarna? Jag försov mig.

Morgonbön.

Kategori: Livet

Så underbart det är att vakna till en härligt morgonpigg granne som glatt och högt framför "Blue hawaii" i en alldeles förträffligt magtryckar-stämma. Lät som en monoton böneutropare (eftersom det ej infann sig något alls typ av sväng i melodin) som av någon mystisk anledning skippat islam-snacket och istället hädat med lite elvis-nostalgi.
Jag är inte bitter. Men imorgon får jag vakna till fåglar igen.

Man hittar fina saker när man rensar.

Kategori: Livet

Med denna kan jag inte hålla mig borta från ett danssteg. Den håller länge. Man blir aldrig trött.

Kategori: Livet

Lördagsmys.

Kategori: Livet

Min lördagskväll blir för en gångs skull lugn. Sitter hos mamma och ska spendera kvällen med att titta på katterna och städa ur mitt gamla rum. Men jag trivs med det, för denna gång.
Dagen har spenderats med att hjälpa pappa hitta gungiga skor, vrida om huvudet tio gånger för att reda ut tankar och fika på en parkbänk med bästaste Malin. En ganska bra dag med andra ord.

Vaääde föuu spåu mammaa?

Kategori: Livet

När jag fyllde 23 förra året fick jag en Peps Persson Greatest hits-skiva av Malin o Seb. Anledningen till den gåvan var ett dåligt intern-skämt skapat av mig innehållande Malin, en skåne tur, peps-skägg och glasögon. Ett skämt som ingen annan än jag tyckte var underhållande. Jag slet mig fördärvad hela sommaren för att få någon att skratta åt det - vilket gick till en sådan gräns att jag för varje människa jag träffade drog denna lilla humorhistoria - utan resultat.
I vilket fall som helst har jag väl inte dirket lyssnat på skivan. Förrän igår. Och shit så glad man blir av den. Det blir lugnt min sommarskiva!



Se så glad han är...! Lille Peppe.

Underhållen.

Kategori: Livet

Är jag en dålig människa som börjar skratta åt Anna Book när hon hejdlöst gråtandes åker ur Hjälp jag är med i en japansk tv-show?

Jag gillar det här, det verkar enkelt.

Kategori: Livet

Kolapaj ska man inte äta för mycket av. Smakar knäck och blir rätt fort mäktigt. Sen mår man illa i minst en timme efteråt. Men gott var det.

Kategori: Livet

Jag längtar efter mina silverskor.

Kategori: Livet



Jag längtar efter sommar.
Jag längtar efter Sofie.
Jag längtar efter Josse.
Jag längtar efter en trädgård.
Jag längtar efter utflykter.
Jag längtar efter min säng.
Jag längtar efter min katt.
Jag längtar efter kroppkakor.

Hej jag heter Lotta och jag är stundtals en riktig dumpropp.

Kategori: Livet

Jag har precis sett filmen Hairspray på tv och tyckte att det var väldigt mystiskt att det under info stod att John Travolta skulle vara med. För jag hade ju inte sett honom någonstans. Får man lov att vara mera dum?


På pappas dator hittar man gamla minnen man blir glad av.

Kategori: Livet



Pleasure in paint dizzy days like this.

Kategori: Kreativt.

En påskdag.

Kategori: Livet



Ibland har man roligt åt saker som andra tycker är tråkiga. Så det är tur att man har samma humor som sig själv.

Kategori: Livet

I took a strole with sis.

Kategori: Livet


Stötte ihop med en gammal vän på vägen hem.

Kategori: Livet

Gummistövlar.

Kategori: Livet


Jag tycker ändå det är rätt skönt med regn. Då kan man göra saker man vägrar att göra när det är sol ute. Som att städa, diska (räkna ut mitt berg med antal föregående soldagar...) och tvätta.

Och så är det sånna här dagar man påminns om att man borde köpt sig ett par gummistövlar. Man behöver ju inte köpa fula. Man kan köpa fina.

Bangbang.

Kategori: Livet

Idag fick jag ett mail. Från en datingsite. Som jag gick med i för år o dar sen när de lockade med vetenskapliga matching-test på tvreklamen (men visade sig vara någon usel lockelse för att fler skulle betala och gå med, annars fick man inte reda på några resultat, så jag lade ner verksamheten). Iallafall fick jag ett mail idag från dem. Där det stod något om att de saknade och ville ha mig tillbaka.
Och jag började fnissa. För av någon outgrundlig anledning hade jag döpt mig till bangbang på sidan. Hur otroligt det än låter så var det här helt oskyldigt gjort, har aldrig reflekterat över det förrän idag. Tur dock att jag inte döpt mig till gangbang, men där hade ju oskyldigheten lugnt varit  puts väck. Och hade jag namnat mig så med flit hade jag ju aldrig skrikit ut det här. Men roligt var det.

Over'n'out.

Det händer mycket på 100 år.

Kategori: Livet

Jag hittade (eller för att inte åta mig hela äran: Andreas hittade) en rolig bok hemma hos pappa i lördags.

Den heter Människans sjukdomar och är skriven av Professor P.Panum 1909. Nedan följer ett litet smakprov ur dess vetenskapligt forskade innehåll.


"ONANI - masturbatio, själfbefläckelse, kallas ett onaturligt tillfredsställande af könsdriften med händerna eller andra redskap.Denna last är starkt utbredd, i synnerhet bland ynglingar i åldern 13-17 år, men också många flickor hängifva sig åt detta elände. Orsaken ligger oftast i en bristfällig uppfostran: barnets andliga utveckling öfervakas icke tillärckligt, man ägnar för liten uppmärksamhet åt dess lektyr, åt de bilder, teaterstsycken o. dyl., som det har tillfälle att se och läsa och som sätter dess fantasi i rörelse.

Det är också af vikt att välja lämpliga kamrater och vänner i det dagliga umgänget. Skolpensioner för såväl gossar som flickor, där nödig tillsyn beträffande elevernas inbördes lefnad saknas, äro mycket vanliga utrufningsanstalter för onanister af bägge könen. Den framkallande orsaken är mången gång ett kliande utslag på könsorganen eller masksjukdom. Det är ej heller nyttigt för unga människor att kvarblifva onödigt länge i den varma sängen. Andesvaga och idiotiska barn äro synnerligen disponerade för onani. Risbastu på sätet eller nedre delen af ryggen bör icke användas, det framkallar stark irritation åt könsorganen, något som kan gifva anledning till onani.

Följderna af onani är dålig nutrition. Ansiktsfärgen blir blek med mörka ringar kring ögonen, allmän kroppslig och andlig slapphet inträder. Nervsystemet lider, minnet försvagas, lefnadslusten försvinner, i stället inställer sig ängslan, böjelse för enstörighet och skygghet. Blicken är matt, uttryckslös och orolig. Vid mera framskriden ålder utvecklas ofta höggradig hypokondri. Man finner, att denna sorgliga könsförvillelse försvagar och nedbryter organismen, men man bör icke sätta tro till de skräckinjagande beskrifningar, som en massa, särskildt från Tyskland importerade, populära skrifter om onani innehålla, de äro endast reklamer för ofelbara medel, som sägas vara i stånd att fullständigt bota en "eländig syndare".

För onani gifes intet medikament. Behandlingen måste vara af rent andlig natur. Vänligt samspråk och förmaning, hvarvid framhålles det nedsättande i lastens utöfning; försök att höja patientens viljekraft, så att hos honom uppstår en bestämd önskan att upphöra därmed.

En resa eller längre vistelse under andra och nya förhållanden är ofta gagnade. Man bör vaka öfver att personen i fråga ej lämnas åt sig själf, han bör sysselsättas med kroppsarbete på dagen, detta gifver honom god sömn under natten. Klokt är att rådgöra med läkare, som kan gifva gagnande råd för höjandet af organismens medtagna tillstånd.

En onanists bör aldrig studera de nyssnämnda "specialskrifterna"; djup förtviflan, hypokondri och till och med själfmord har varit den icke alltför sällsynta följden däraf. Medelst förnuftigt ledd behandling böra de allra flesta, andligt normala onanister blifva fullständigt botade."


 

Freeday.

Kategori: Livet

Idag är en dag då jag gör saker som jag tänkt göra länge men aldrig tagit tag i.
Det känns duktigt.

Det finns två saker jag vill ha ha ha just nu.

Kategori: Livet

Nu är det vår banne mig.

Kategori: Livet



Victory.

Kategori: Livet


Sitter som vilken vanlig morgon som helst i soffan med min dagliga dos (iallafall början av den) kaffe.
Jag tror vädergudarna hörde min önskan igår för se: sol! Fast gick in och kollade vädret nyss och molnet är enbart förflyttat. Till imorgon. Då jag också är ledig. Äsch, kan det inte vara mörkt på tisdag istället?

Men eftersom det ej blev något fotande igår är det vad jag ska sysselsätta mig med idag istället. Önskar bara jag hade en bättre kamera som gjorde det hela ännu roligare. Tyvärr är nog inte vädergudarna något att luta sig emot där. En kameragud vore mycket mer väl passande.
Man vet ju aldrig. Så sökte på wikipedia efter en sådan:
"Menar du kamerahus?"
Nä.
Försökte ännu en gång.
"Menar du kämpar gud?"
Äsch.
Det är min lilla Sony och jag som får leka även idag.

Kortfattat.

Kategori: Livet

Jobb. Glada folk.
Pappa med trasig bil.
Promenad i solsken.
Bästa syskonen. Gott vin.
Överambitiöst jam-session.
Påtänkt festeri.
Trötthet och film.

Hoppas på att det gråa molnet på väderkartan imorn går upp i rök.

The sunny side up.

Kategori: Livet

Tänk egentligen. Det självklara. Rätten att få uttrycka sig. Tänk. Att det fortfarande finns länder där de skulle leta upp och mörda mig om jag skrivit det jag skrev igår, vilket inte ens är så farligt. Tänk.

Idag är det lördag. Lördag som i dagen efter fredag men före söndag.
Ska snart orka göra mig iordning och pallra iväg med old rexy boy till jobbet.
Malin ville att jag skulle hänga med och grilla med hennes klasskompisar ikväll. Vilket låter skoj. Men känner att jag MÅSTE ta det lugnt eftersom jag stundtals inte mår helt hundra. Och jag vet hur jag fungerar. Sätter jag mig där med en liten 33cl i trevligt sällskap så är det kört sen. Då kommer jag hem vid två, såsom de senaste fem helgerna sett ut.
Nä, så jag funderar på att dra mig till pappa. Ut och fota lite, käka gott och sen ta det lugnt.
Det är ju trots allt påsk nästa helg.

Fredagstankar.

Kategori: Livet

För att denna dag inte ska få sluta alldeles föör perfekt med tanke på det underbara vårväder som värmt upp Visby idag så tänkte jag gasta ur mig lite vuxensnack och agg mot de små nötter som förpestar vissa yrkesgrupper. Personer man har stor tillförlit till. Som man MÅSTE ha stor tillförlit till för att dagens samhälle skall fungera.
Men det begås ständigt tjänstefel i dessa kretsar. Så många att man blir rädd för att någonsin behöva bli sjuk eller i andra anledningar komma i behov av extra handtag och hjälp.

Hjärnan flummar ständigt runt frågorna om vad som är rätt och fel. Vad som är naturligt. Jag menar: De är ju människor. Precis som jag. Precis som du. Människor har dåliga dagar. Det blir fel ibland.
Men nej. Personer med så gigantiskt stort ansvar får nästan inte vara människor. De får inte göra några grova fel. De måste ju tjäna den respekt man känner/har känt fram till idag. Man måste ju få känna sig trygg i ett samhälle. Känna att man har folk att vända sig till. Man undrar mer och mer vart intagningskraven för specifika utbildningar håller hus, eller kanske snarare vart examinationskraven håller hus...

Läkare som hånar, skrattar och dumförklarar någon som i all sin sjuka försöker göra sig förstådd att hon inte mår bra? Poliser som tar dumma och inkonsekventa beslut? Det funkar inte.
Fine - människor är människor. Men det funkar inte som ursäkt. Jag står i en butik hela dagarna. Fastän jag kan ha en dålig dag får jag inte för en sekund vara butter och arg. Jag FÅR inte snäsa av en jobbig kund och säga åt henne att dra åt helvete. Nej. Jag får snällt stå där, le och tänka elaka tankar istället. Då borde väl för tusan en läkare kunna hålla sina små glåpord kvar i huvudet och hjälpa den som är nöd? En polis ska väl inte kunna bli så stressad (rädd?) att han/hon missbedömmer situationer? De ska ju vara övade till att tåla.
Äsch. Jag ger upp i mina tankar och går och lägger mig.

Jobba imorn. Hey ho.

Experiment lunch.

Kategori: Livet

Ciabatta med philadelphia och risifrutti (dock inte på mackan).

En halv C, några skedar R-F. Ingen förändring. Magen glad. Monstret är tämjt. For know.
Grouf.

Eat my shorts.

Kategori: Livet

Min mage är arg på mig.
Fortfarande.
 När jag stoppar i mig nått surar den till och får mig att må illa.
Jäkla grej.
Så nu har jag slutat äta.

Dizzy mizzy.

Kategori: Livet



Som jag idag. Suddig.