boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Bästa helgen.

Kategori: Livet

Oj så dystert det lät med mitt migräntjosan.
Men det är ju självklart bara min fantastiskt härliga svarta humor som leker med orden.
Har varit och fikat med min klasskompis Ida och sitter nu flinandes över att mamma och Mikaela kommer på fredag (japp jag kommer tjata ända fram tills det sker)!

Migränmos.

Kategori: Livet

Jag vaknade, knäppte som vanligt på TVn, lade mig i sängen igen. Kolsvart TV. "OH NO" han jag tänka, det har skett, den magiska dumburken från 70-talet har slutligen kastat in handduken! Men... Så kom jag på att jag vaknade till klockan fyra i natt med migrän. Innan jag dock förstod att det var migrän (på åtta år hinner man glömma bort) fick jag för mig att jag skulle titta bort illamåendet och spänningshuvudvärken med lite TV. Dock var det jobbigt att se och jag bestämde mig för att sänka ljusstyrkan. Detta pågick tills jag inte längre kunde se någonting än en svart skärm, och efter några minuter kom jag på den lysande idén att stänga av istället.
För övrigt vaknade migränen även med en bortdomnad högerarm, vilket fick mig att tro att jag skulle få hjärtinfarkt, men sen kom jag inte på vilken arm som skulle domna, och datorn orkade jag inte sätta på. Så jag tänkte att jag bara fick dö om det var så, men att engagera mig i det orkade jag inte. Somnade därmed tillslut och försov mig.

Det ska vara omöjligt.

Kategori: Livet

Okey, jag vet att dom sa vid introduktionen av Kulturgeografin att på Stockholms Universitet var det minsann höga krav.
Men..alltså. Ansvarig för vårt helvetesprojekt frågade oss idag efter redovisningarna : "Jaha, men alla har ju lyckats. Tyckte ni att det var ett lite för lätt projekt?" Varav alla unisont nästintill skriker nej.
Men vad menar han egentligen? Att alla inte borde lyckas?

Julemosse.

Kategori: Livet

För att återigen anknyta till mina adventsproblem. Jag tycker det är tråkigt att tända ljus själv. Så är rätt nöjd med att ett av ljusen från förra året är mer nedbrunnet än de andra, då ser det ju ut som att jag faktiskt har firat första advent. Efter jag hade tagit mitt adventsljusstake-kort upptäckte jag även min flashiga mossa jag tydligen petat dit idag. Känner mig som Grinchen, fastän jag inte snott julen av någon, bara halvt ignorerar den (bortsett från att jag faktiskt lagt tid på att plocka fram allt, men ändå).

Takstjärna.

Kategori: Livet

Som alla andra i adventstider har jag idag haft extrema svårigheter med den bångstyriga pappersstjärnan. Men det blev dock inte mitt största problem, utan tyvärr istället att stjärnan (när den väl samarbetade) inte fick plats i fönstret. Eller snarare: fick inte plats mellan fönsterrutan och gardinen. Såg mer ut som om jag försökte gömma stjärnan väldigt dåligt än att jag försökte adventsdekorera. Tur att man har ett takhörn. Nu kan jag ju se både stjärna och TV. Win win.

Precis budat hem en klänning för 20 kr. Får se vad det blir av den i mina händer.

Kategori: Livet

The sound from above.

Kategori: Livet

Dom måste ha opererat in en megafon i käften på min granne när hon föddes! Borde ju få tinnitus av sig själv för tusan.

När man borde ha använt ett måttband.

Kategori: Livet

Tillbaka från IKEA-turen. Köpte en stor fin låda som jag skulle ha på hatthyllan. Men min hatthylla var för liten, eller lådan för stor. Den passar iallafall inte. Så nu står den på golvet och ser otymplig ut istället.
Sen köpte jag en kudde, ett täcke, och lakan, till den underbara Mamma & Mickis-helgen of course!
Start på julklapp till min utvalde klappgivarpartner pappa blev det också.
Nej nu ska jag slänga mig en stund!

Idag ska jag till IKEA med Josie.

Kategori: Livet

Visbyfylla 1.0

Kategori: Livet

När jag känner mig trött, nere eller bara allmänt i behov av ett skratt:

Om jag skulle vara någon annan skulle jag vilja vara Holly Miranda.

Kategori: Toner.

Back in the days. När MSN var som hetast.

Kategori: Livet

Mina dagar.

Kategori: Livet

Typ så här ser mina dagar ut nuförtiden. Jag sitter i en datorsal som luktar svett, elektronik och ångest.
Men idag lyckades vi för femte dagen i detta virrvarr av panik få fram alla våra kartor till projektet.
Jag gillar verkligen inte programmet, för det gör inte som jag vill och jag gör tydligen inte som det vill.
Hade en fight med en av assistenterna också, som slutade i att hon frågade mig om hon skulle förklara eller om jag skulle prata. Helst av allt hade jag velat prata, men eftersom jag respekterar mitt och programmets meningsskiljaktigheter tänkte jag att det nog istället var bäst att lyssna på en som faktiskt var kompis med min nya ovän.

Förstår inte varför jag inte sett Into the wild förut.

Kategori: Livet

Men nu är det väl inte direkt någon idé att tipsa om den eftersom jag antagligen var sista personen på jorden som inte hade sett den.

Neva eva.

Kategori: Livet

Råkade precis på mina gamla idoler All Saints, och jag tycker fan fortfarande dom är bra.
Det händer inte så ofta.

Min hjärna nuförtiden.

Kategori: Livet

Så här såg mina tankebanor ut (helt seriöst) när jag gick hem från tre timmar framför en dator med komplicerade kommandon:
Jag ska handla. Ska jag handla? Jag har ingen frukt. Vad ska jag mer ha? Frukt, rasterkarta. Nej. Frukt, social kontext. Social kontext. Social kontext. Va nej? Frukt, riskakor, mjölk. Frukt, riskakor, mjölk. Frukt, riskakor, mjölk. Fruktkakor, ris, mjölk. Nej! Choklad. Ja choklad. Nej? Riskaka och frukt. Mjölk? Men jag har ju mjölk.
Som tur var hade jag glömt plånboken, så jag gick hem och åt en macka, sen kändes allt genast så mycket ljusare.

Filmlotta fifflar med fulfiler.

Kategori: Livet

Åh, jag skulle ikväll göra en film. En egen film, en kompott av ihopklippta videosar från alla möjliga håll och tidpunkter från senaste åren. Men nej, jag får inte in alla filer i videoredigerar-programmet. För att det är fel filformat. Laddade ner en sån där filformatkonverterare, men icke. Jag avskyr att inte vara ett tekniskt geni på saker man vill vara bra på. Men jag tänker inte ge mig. Icke! Vi hörs inatt någongång.

Specialist i tecken (eller tydligen inte). Kanske bara lite lätt paranoid.

Kategori: Livet

Igår hade jag en sån där konstig känsla över att det skulle hända något storslaget hemskt.
Vad baserar jag det på? Jo sörru, det började spola (relativt ordentligt) i duschen klockan 0.00, min väckarklocka började ringa 4.30, inställd med precis samma manuella inställningar jag brukar ha, och med min ursprungliga inställning på klockan 7 liggandes under. Och jag fick även ett sms från en person som jag tidigare haft fel nummer på (hade skrivit 0703... fastän det var 073.. vilket gjorde att smsen aldrig kom fram) från det nummer jag tidigare hade skrivit in fel, som alltså innebär en siffra för mycket.
Vet att jag är övernördigt förtjust i att leta tecken, men jag var såå säker på att det skulle ske något hemskt! Men det enda som skedde var att jag slog knogarna i en bänk i skolan. Vilket var illa nog i och för sig, men dock en missbedömning med tanke på vad jag gick fasade för.
Men precis just nu började min toadörr röra på sig, så häpp, det kanske bara spökar.

Klipptid.

Kategori: Livet

Nu har jag bokat klipptid. 23 december klockan 8.00.
Vet inte om jag försöker ta livet av mig själv, men det kändes bra för 2 minuter sen.
Lång tid att tänka på iallafall.

Hårtänk.

Kategori: Livet

Jag och mitt hår är inte så ofta bästa vänner. Och nu har jag envisats med att hålla det långt och slitet så länge att det har börjat fighta tillbaka genom att tova ihop sig och förkasta borsten så fort den kommer på besök.
Men, förra veckan hade jag en dröm där jag fick beordrat att jag skulle klippa mig, och det kändes rätt fint och trevligt. Och eftersom jag nu är en teckenletare så sitter jag och funderar. Kanske att saxen letar sig några centimeter uppåt och klipper av överflödet?

Välkommen till en genomgång av min dagliga dygnsrytm.

Kategori: Livet

01.01 - 06.59 Skulle kunna misstas för död
07.00 Snoozar i sömnen (om tröttheten inte lyckas stänga av den i rent illdåd)
08.00 Halvt i dvala, försöker peta upp ögonlocken och tänka på kaffe
09.00 På väg att leva, dock fortfarande med ena foten i sängen
10.00 Lever som bara den, känner mig odödlig och fantastiskt pigg....fram till 14.00
14.01 Apatisk zombie...fram till 17.00
17.01 Dödstrött och på god väg att tuppa av...fram till 21.00
21.01 - 01.00 Sjukt pigg och vill absolut aldrig mer sova.
Det går ju inte att skylla på att man blir trött när det är mörkt, för där funkar ju inte logiken. Vet inte riktigt hur jag ska fixa till dygnsrytmen när den inte vill tillfixas. Har ju hört att man inte ska gå och lägga sig förrän man blir riktigt trött, för då sover man bara ytligt, om alls. Så jag sitter väl här ett par timmar till då.
Godnatt till de lyckligt trötta.

Tisdag.

Kategori: Livet

Tack och lov hann vi klart med projektet igår och idag har jag sysselsatt mig med att fika med Malin som varit på snabbvisit Stockholm, och sen (dagens egentliga huvudsyfte...som tyvärr råkade ramla ner lite i prioriteringslistan) har jag läst om geografiska informationssystem.
Så här ser jag ut när jag försöker förstå saker som är svåra att förstå: Tom i blicken och med en lite smått uppgiven look.

Nyhet.

Kategori: Livet

Denna vecka fick jag reda på att mamma och Mickis kommer om tre veckor och hänger med mig en hel helg!
Vi ska gå på Skansens julmarknad (därav den muterade apan) och dricka glögg. Längtar!

Fejksvensken?

Kategori: Livet

Känner starkt att jag besudlar Bangladesharn på det där typiskt svenska kulinariska.
Han verkar så nyfiken på vad man lagar för mat hela tiden och jag skäms nästan lite när jag lagar chili con carne, tacos och käkar pesto.
Borde förklara för honom att jag inte är ett bra föredöme. Kanske helt oskyldigt sprider osanning i Bangladesh liksom! Fast i och för sig, alla svenskar käkar ju ovanstående nämnda rätter, men äsch, ni vet. Klart han vill ha den "traditionella svenska upplevelsen" med lappkojs, helgrillad fårskalle och makaroner med korv. Better shape up!

Det ena mot det andra.

Kategori: Livet

Vad är magkatarr för skit egentligen? Får varken äta chili con carne eller dricka öl utan att magen blir sur och jävlas med illamående och ont. Har precis stått i affären i minst en halvtimma för att försöka hitta något kul att äta som passar både braförmagen-kategorin och den för aptit. Med största säkerhet trodde personalen att jag tänkte snatta eftersom jag irrade omkring och såg förvirrad ut, och med tanke på att ica-butiken är typ 40 kvadratmeter var det ju inte direkt i brist på lokalsinne som snurrandet skedde, så jag bestämde mig tillslut snabbt för pasta med pesto, och då enbart för att det nästan rimmar.
Peston är tyvärr en av de mindre bra sakerna för magen men nu kan jag ju inte äta bara pasta, då mår jag ännu mera illa. Pest eller kolera. Mat eller inte mat. Illamående eller illamående. Det är bara att köra I guess.

Här är jag & Emma. Rolig kväll var det minsann.

Kategori: Kalaseri

...after that I felt an sudden urge not to sit by myself.

Kategori: Kalaseri

Men sen kom det två stora spårrengöringsmaskiner och en kille i sombrero. Så det var lugnt.

I suddenly felt the urge to schampoo my hair.

Kategori: Kalaseri

Mitt 140 cm stora skrivbord/matbord/soffa/sminkbord.

Kategori: Livet

Idag hittar ni kaffe, brödsmulor, groddar som kom tillsammans med brödsmulorna, chili con carne, nagellack, märkpenna och tuggummi i min säng.
Och då inte i någon typ av behållare eller förpackning. För isåfall kan jag även lägga till mig själv (i vilken förpackning ni än föredrar), ett täcke, tre kuddar, fyra böcker, ett anteckningsblock, två ringar, ett hårband, en väska, ett tuggummipaket, en skål nudlar, en mobil, en TV-dosa och en dator.
Jag borde inte ödsla bort hela sjutton kvadrat, jag klarar mig på fem.

Film.

Kategori: Livet

Ikväll har jag sett Coraline, faktiskt riktigt trevlig film. Fast fick inget grepp om det var en barnfilm eller en vuxenfilm. Något mittemellan kan hända. Bra var den iallafall.

Grannsämja.

Kategori: Livet

Får man lov att krypa ur skinnet när grannen ovanpå spelar låtar ur filmen Moulin Rouge på volymnivå högt i två timmar?

Dagen efter dagen innan.

Kategori: Livet

Godmorgon. I natt har mina sovtimmar konstigt nog varit jättemånga!
Igår drog jag och Emma för att lyssna på Riddarna, Nutall o Skriet. Riddarna var grymma som vanligt, Nutall och Skriet gled tyvärr ihop i någon typ av fylledimma.
Sen kom dödsmetallade Andreas och Elias och gled med för att käka falafel.
Ikväll är det tydligen fest igen, men jag varken känner mig eller ser ut som en utekväll.
Valet står istället mellan Benjamin Button eller Polisskolan 5. Vet inte riktigt vilken som passar min sinnesstämning bäst.

Gult, grin och gladmat.

Kategori: Livet

I förrgår var jag ute och gick på min fina väg utanför dörren, imorse var jag butter för jag inte orkade vakna och bege mig till Mörby o handla innan skolan, men sen hade jag roligt med maten och allt blev glatt igen.
Ikväll ska jag på pubquiz inne i stan med massa trevligt folk och imorn blir det att lyssna på Riddarna, Skriet och Nutall. Blir en bra helg!

Torsdag torsdag torsdag. Små block med små pennor.

Kategori: Kreativt.