boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Like back in the days.

Kategori: Äventyr.


En ledig kväll, en ledig dag.

Kategori: Äventyr.

...

Kategori: Livet

Ibland är man så där härligt slapp. Så där som det är skönt att va.

Kategori: Livet

Mina solstrålar på invigning.

Kategori: Livet


Mr man.

Kategori: Livet

Jag ska skaffa mig en engelsman, som kan sitta på en stol och snacka engelska för mig. Poesi poesi.

Kort och gott.

Kategori: Livet

Jomen hej.

Kategori: Livet

Har tidigare nämnt de där ytterst roliga killarna som skickar härliga mail på myspace....favorit i repris:

Från: Muhamed

Till:  Charlotta

Datum: 22 jun 2009, 21:40

Ämne: hello

hej mitt namn är Mohamed, Jag kommer från Gambia i västra Afrika. och jag, enda mannen 22 år och jag är mycket positiva till att skriva detta SMS kommunikation med dig. Jag gillar verkligen att vara din vän, eftersom jag kommer från bläddra igenom profiler och jag bestämde mig för att skriva vad jag är intressant att veta. Jag älskar att vara din vän om du vill komma närmare min. Om du vill ha för någon relation, inget meddelande men jag är gratis att läsa. tar för nu. Vi hoppas att höra från dig snart.


Skulle tro att det är någon som har varit och tafsat på ett översättningsprogram. Bara en känsla liksom.

En hjälp från ovan.

Kategori: Livet

Kära Saida,

Jag har tappat bort min bluetooth. Kan du snälla hjälpa mig att finna den?

Tack på förhand.
Lotta

Midsommar och stockholm.

Kategori: Livet

Så. Då var jag tillbaka igen på denna lilla ö. Känns väl helt okej. Kastade mig rakt in i en hektiskt arbetsdag innefattande massor av kunder och en liten skattjakt på en försvunnen nyckel.
Helgen har varit fin och midsommarafton var massa skoj. Även min fina dag med finaste Sofie var kanon.

Lyckades på något vänster komma till fel båt. Men det löste sig som tur var. Fint att man är med. Idag kan jag väl inte riktigt förstå vad jag tänkte med när jag trodde att båtbussen som gick 18.40 och som tar drygt en timme skulle hinna fram till färjan som gav sig iväg 19.20. Den matematiken skulle inte ens Einstein kunnat räkna ut.
Skönt nog slapp jag betala extra för det och tjänade där med 40 kr, en vilstol och en film. Det är alltså såhär man ska göra om man vill vara ekonomisk och spara kosing! Yiha.

Jag har massor av mobilbilder att tjoffa ut. Men jag har inte den blekaste aning om vart jag stoppat min portabla bluetooth-grej någonstans. Det borde vara förbjudet med små saker. De är ju så lätta att tappa bort. Well, jag ska ge mig på ett försök. Trots att benen helst vill ligga kvar i sängen.
Jag återkommer måhända med lite gottigare saker att titta på. Annars slutar jag vid detta. Tjo.

Midsommarsjå.

Kategori: Livet

Tokigt hur många fastlänningar som beslagtar Visby under sånna här dagar. De invaderar stället helt totalt. Vilket är bra för oss för vi tjänar ju på dem. Men ändå. De är som adeln liksom. Gotlänningarna deras slavar. Om man ser det ur en viss synvinkel.

Nu är det jobb idag också. Sen drar Verran på semester och lämnar mig själv (med de andra, dock, men ändå...!) i butiken i  några veckor. Och jag drar till storstan igen i helgen. Midsommar. Egentligen gillar jag aldrig dessa högtider, för de ska vara så jädrans märkvärdiga. När man var liten var det ju inget sjå liksom. Då slapp man ju vara med och ordna, bestämma saker. Man gled med på en räkmacka och kunde ha hur skoj som helst. Som äldring (typ) måste man ju ringa runt, fixa, dona och göra massa beslut om dagen. Samma gäller ju julafton, nyår och valborg. De dagar allting ska vara så där fruktansvärt roligt. Och det går ju inte heller att förneka dem. Gömma sig hemma i ett hörn med hörlurar på. För då har man ju ändå blivit berörd.
Men strunt samma. Detta år slipper jag ju bestämma så fasligt mycket. Jag glider med på min räkmacka. Schviiiff (eller hur det nu kan tänkas låta).

Vi syns på måndag, då sommaren på RIKTIGT är invigd!

Flashigt.

Kategori: Livet

Jag funderar ofta på om man ska göra någonting alldeles fint och flådigt till bloggen..men så..NÄÄ. Det är lite roligare så här. Enkelt och sparsmakat. Varför kleta upp massa konstiga funktioner när ändå ingen tittar åt dem. Ja, förutom min musikspelare här vid sidan förstås. Men den är mest för min egen njutnings skull. Att alltid bli påmind om Beirut är banne mig inte helt illa.

Smaskens.

Kategori: Livet

Det spökar på polhemsgatan.

Kategori: Livet

Pappa (som egentligen inte tror på andligheter eller dylikt) påstår att det spökar i huset. Han har sett en flicka gå i trappen. Och en tant med grön klänning stå i hallen in till vardagsrummet.
I lördags när Andreas var här och åt berättade han om en händelse som inträffade en av de första gångerna Elin sov här. Hon hade precis somnat när hon började mumla saker som "de försöker ta kontakt med dig, men du märker inget" till Andreas. I just detta rum där detta hände bor och sover jag.
Det är tur att jag inte längre är totalt vettskrämd över tanken på övernaturligheter, utan mer fascinerad. Men det är klart. Mitt i natten är man ju inte alltid lika modig..

Det är ju ett gammalt hus, som knakar och har sig. Alla dessa ljud gör ju att man inbillar sig saker, men en sak fantiserade jag mig ta mig tusan inte ihop. Och det inträffade precis innan jag satte mig för att skriva detta inlägg.
Det bankade i en vägg på nedervåningen. Som om någon ville in någonstans. Tre bankningar, två gånger. Jag gick ner för att titta, men finns inte en själ i eller runt huset (förutom Ebba, som med sin lilla späda kropp inte riktigt är i stånd att hitta något att banka med så precist och så hårt).
Klart det ryser till lite i nacken. Kan man ju inte förneka...

Det är en lustig känsla jag haft ända sen jag var liten. Jag har alltid känt mig tryggare utomhus än inne i det här huset. Vilket är underligt, för det bör ju snarare rent logiskt vara tvärtom.

what what in the.

Kategori: Livet

Kan man inte få lov till att dela upp sig och vara på två ställen samtidigt? Ska det vara alldeles för mycket begärt? Huh huh?
Äsch. Bara att acceptera faktum. Världen fungerar inte som jag vill.

Dripp dropp.

Kategori: Livet

Har precis lipat till Biggest Looser. Är något fel på mig? Jag skyller på pissregnet, det liksom framkallar sånt.

Den som är den.

Kategori: Livet

Jag vill ju inte vara den som klagar...men igår var faktiskt stundtals en redig skitdag.
Men jag ska härmed inte vara så negativ utan ska vända allting till någonting bra (så här i efterhand är det faktiskt tillåtet. Hade detta varit igår hade allting fått vara pesten)

1.
NEG - På väg till jobbet börjar det STÖRTregna. Inget vanligt duggregn utan rena rama monsunregnet som nästlade sig in överallt, gjorde mina skor dyngblöta och gav mina byxor en ny fräsig nyans.
POS - Klart det regnade. Men jag fick smälla upp mitt fina, prickiga paraply (dock litet och trasigt). Tänk om jag inte haft med mig något alls!

2.
NEG - Det hade varit strömavbrott på jobbet och hela datorskiten ville inte funka. Ingenting synkade och jag var tvungen att ringa IT-tjänst och sitta i 10 minuter utan att fatta ett dyft av vad han ville att jag skulle göra.
POS - Han snackade iallafall inte norska den här gången. Och efter samtalet så funkade ju faktiskt allting.

3.
NEG - På hemvägen smyger sig ett jobbigt skavsår fram av mina nya skor och gör vägen tio gånger längre än vad den är.
POS - Skorna är ju iallafall fina. Jag går ju hellre en lång väg med snygga skor än en kort väg med fula. HA! (här skulle några Beyonce-moves kommit till pass, men eftersom denna blogg inte är av videoslaget får ni helt enkelt använda er av fantasins magical poweers)

4.
NEG - För att göra promenaden roligare plugar jag i min iPod....som dör efter 2 sekunder.
POS - Jag fick ju lyssna på naturens små underbara ljud...
Nä nu var jag ju sarkastisk.
(omtagning)
POS - Jag skulle ju ha kunnat förlyssna mig på bra musik!
...nä det här går faktiskt inte. Det här ÄR bara negativt.

5.
NEG - För att pina fötterna lite mer gick jag och handlade (för att hela kylskåpet ekade hunger). På vägen därifrån går handtaget på min plastkasse sönder, vilket gör hela embalaget mäkta svårt att forsla med sig.
POS - Jag fick ju iallafall äta. Tänk på barnen i Afrika.

6.
NEG - Väl hemma. Skavsår, trött som fan, trasig kasse och hungrig. Rotar runt i väskan, fickor och alla kassar. Ringer Veronica. Oh yeah. Nycklarna ligger kvar nere på jobbet.
POS - Fick ju ännu en härlig gångtur i det hääärliga uppfriskande regnet!

Så. Nu känner jag mig myycket mer positiv!

Kattfnatt.

Kategori: Livet

Är kattvakt åt fyra små morrhårsdjur. En lever här. Jamar, krafsar på garderobsdörrar och gömmer sig under soffan så fort någon tar ett steg som låter högre än hennes eget nosound-movement (vilket gör att hon sitter där rätt ofta). Hon har dock ännu inte utfört sina behov någon annanstans än där hon är ombedd att göra det, vilket känns ganska trevligt. Men man ska ju inte ropa hej...ja ni vet.
Mitt lilla dilemma är härmed om jag ska bosätta mig hos madre återståeende tre dagarna för övriga husdjur eller om jag helt enkelt bara ska gå dit, sleva upp mat och låta vårt umgänge sluta vid det. Annars måste jag ju packa o ha mig. Nä fy tusan. Vilket problem. Huga!

Misscalculation with the shutter.

Kategori: Livet

I like my friends.

Kategori: Livet

Jag tror på den här dagen.

Kategori: Livet

Prosit.

Kategori: Livet

Ibland kan man irritera sig på människors okunskap. Ska väl nu inte påstå att jag själv är någon guru när det gäller allmänbildning och knowitalls men tycker nog ändå att jag har så pass mycket skinn på benen att det ger mig rätten att påpeka detta faktum. En grej man lär sig i grundskolan (eller om man nu ej ens gått så mycket - i vart fall borde ha snappat upp någonstans under livets gång) gällande nysningar: när någon skjuter ur sig en kaskad av små läskiga, spännande partiklar och därmed också förlorar några välbehövda (tydligen) hjärnceller.
För att vara snäll när denna händelse inträffar brukar den gemene svensken utbrista något i stil med "Oj, prosit!"
Mer än hälften av alla säger då tillbaka "Oh ja, prosit kan man säga!" eller "Ja herre gud vilken prosit!". Vilket då enligt min mening (och språkets) inte duger som svar.
Ett "tack" skulle komma mycket mer väl till pass.
Men det finns även en statistik (egen-noterad) att de som inte förstår innebörden av prosit även är de som nyser rakt i handen. Vilket också är blä.

Så, nu har jag klagat av mig tillräckligt för dagen och skall härmed återgå till att hylla denna fredag, för det känns som en bra dag! Och imorn blir det tjejkväll med utgång, härligt värre.

Fem år.

Kategori: Livet

Är det bara jag som missat att studenten är idag? Kom till jobbet och undrade varför Verran hade kört upp gula och blå band i entrén..menar, nationaldagan var ju inte förrän på lördag!
Men hej hopp. Fem år sen är det sen man själv stod där och skuttade. Men jag skulle faktiskt inte vilja göra det igen. Tänk så jobbigt att vara 18 igen.

När blev det en film? Eller kanske är det ett rollspel. Gå till sidan 53 om du vill fortsätta leta efter piratguldet. Gå till sidan 2 om du ger upp.

Kategori: Livet

Aye.

Kan inte mitt hår bara växa. Like back in the days.

Kategori: Livet

Mina fötters helgvandring.

Kategori: Livet













Mysiga dagar i underbart sällskap.
Öl, parkhäng, drinkar, fleecefiltar, sommarmyggor, srandväder, glass, pensinärsgodis, strömavbrott och poängtävlingar.
Nu är Gotland under mina fötter igen. Yeay...?

Rexflex.

Kategori: Livet

Uppdatering. Min cykel stod kvar. De hade bara snott framlyset. Yeay.