boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Sista dagen, men dock vecka 1.

Kategori: Livet

Du som undrar varför jag är rätt dålig på skrivandet dessa dagar så beror det enbart på väntan att detta år ska komma till ända så jag kan summera det.

Kattfnatt.

Kategori: Livet

Jag flydde hem till mamma för att få lite lugn och ro... Nu är det femte natten i rad min jäkla katt gnäller och skriker. Om ni vet hur de där små spökena i Super Mario låter..boobsters? äh, kommer inte ihåg vad de heter. I vart fall - precis så låter hon.
Tittar med de där lite lätt halvslutna ögonen och vickar med baken mot en. Vad tusan tror  hon att jag ska göra?! Ordet NEJ får henne bara att bli ännu mera...pilsk. Finns inget att göra. Hon är läskig.





Så..någon som vill ha en katt? Hon är jättesnäll annars. Det är säkert. Jag kan ge med en matskål på köpet. och en pinne med ett snöre på.

Nedrigt.

Kategori: Livet

Det är de som förtjänar det minst som får ta skiten.

Girls.

Kategori: Livet

Annandagen.
Tjejmiddag hemma hos mig med käraste vännerna. Och vi åt faktiskt bara en halvtimme försent. DET är mäktigt.



Christmasday.

Kategori: Livet






Juldagen spenderades med familjen i Stånga City.
Fick en jättefin julklapp i form av fem färgglada stämpel-pennor av Andreas, käkade lussebullar och spelade kultspelet Racko.

Poor lil finga.

Kategori: Livet

Försökte tydligen svetsa fast mig själv på en ljuslykta igår när jag skulle släcka den (hm) och fick så oont att jag blev tvungen att konstant hålla i en kall öl för att det inte skulle kännas så mycket. Det var tungt. Men jag gjorde det, för fingrets skull.

Solstickan.

Kategori: Livet



Jag ska banne mig börja med lite Modern Art.
This is - Gone Graveyard Matches.
Copywright Charlotta Bergstedt.

The day of 24.

Kategori: Livet

Vi gjorde ett vuxet, ekonomiskt beslut i min familj. Tyckte vi. Inga julklappar. Alls. Vi skulle bara vara. Mysa. Äta mat. Spela spel. Titta på tv. Ingen gran skaffade vi heller.
Men. Efter Kalle Anka kändes det inte fullt lika roligt. De timmar vi brukade ockupera med rimläsning och klagan på överflöd av tejp blev plötsligt en stor lucka i dags-schemat.
Vi prövade med att spela lite TP. Gick sådär. Klockan sex var vi rastlösa och irrade omkring i lägenheten på jakt efter ytterliggare sysselsättning. Hamnade tillslut allihopen i soffan tittandes på varandra. Mamma kom efter några minuter på den briljanta idén att spela lite Mahjong. Vilket vi gjorde i tre timmar. Efter det lite filmtitteri och sen relativt tidig sömn.
Konstigt är det också att broren uteblev för första gången. Han firade med Elin och hennes familj. Men idag blir det som vanligt igen. Juldag hos mormodern.





Vi bestämde dock en sak innan vi skildes åt. Nästa år ska vi fan ha julklappar!

Dan före dopparedan.

Kategori: Livet

Lång dag på jobbet. Sen en helkväll med systeryster.




Jag hade kvällen innan knådat ihop en egen pepparkaksdeg (mitt livs första) och med största nogrannhet förberett för vårt stora husbygge. Köpt smarties, fixat en gammal stekpanna till socker-limmet och köpt florsocker till glasyren. Allt hade jag tänkt på. Förutom att se efter om jag ägde en kavel.
Det tog lite längre tid, men våra hus är byggda med enbart mänskliga medel! See så fint det blev. Haha (lika bra att gardera sig med ett litet självinsiktligt skratt).





VI är stolta iallafall.

Do it with style.

Kategori: Livet

Näej, jag är inte snaggad Malin. Inte riktigt. Men det krävs lite vänjning när man är en hårmes som jag.
Det är ju ingen Big Brother-Kitty-frilla direkt.



Swap swap, klipp klipp.

Kategori: Livet

Igår fick jag nog av att jag aldrig har råd att gå till frissan och satte saxen i håret. Ho ho. Säger jag bara. Regain, funkar det måntro?

Min vän Soffan.

Kategori: Livet

Min dag luktade inte illa.

Storhandlat med föräldrarna. Hämtat sista grejerna ur lägenheten. Fikat med mamma. Städat. Sen haft finbesök av underbara Sofie. Vi har stoltserat i rimkunskaper, diskuterat världsfred, jobb och självdistans. Ätit lussebullar och druckit te. Och imorn ska det lekas mera. Yeay.





Ännu en fin grej imorgon : Mikaela kommer hem!!! (med kissEbba)

Kicheee.

Kategori: Livet

"Den är så god - som att kyssa en ängel."  Ernst Kirchsteiger. Jag gillar honom. Fin kille.


En dag i skitens tecken.

Kategori: Livet

Förhoppningsvis har detta varit årets sista skitdag. It stinks. Hoppas den luktat färdigt tills imorgon. För jag är ledig och vill inte ha min dag förpestad.

Två saker har förgyllt min dag. Att en liten stund få umgås med finaste Malin och finaste Jennie. Och sedan den lilla artikeln om cykelhjältarna i tidningen.
- "Ni gjorde alldeles rätt!" är första meningen.
Så återigen, ni som läst min blogg ett tag, vet att jag skällde ut några småungar som racade fram och tillbaka med sina cyklar genom gallerian en söndagseftermiddag, och höll på att meja ner en barnvagn med en stackars nyfödd i.
Senare, tydligen, såg de någon som snodde en bil på coopparkeringen och lyckades tra fast gubben (som tydligen även körde onykter). Vilket visst, är en fin gärning. Men ändå. De gjorde det enbart för att de inte hade någonting annat att göra eftersom jag hade kört ut dem ur gallerian (Igga Powah) så egentligen...borde ju jag få deras tapperhedsmedaljer.
Tänk det ni - att stoltsera med sex sådanna på kavajen en lördagkväll på stan. Håhå vad jag skulle vara populär.

Eftertraktad.

Kategori: Livet

Haha! Sucker. Ni som har läst ett lite längre tag i min blogg vet nog att jag var på lägenhetsvisning för en skabbig "granny goes on holiday"-tvåa som jag så gott som spydde rakt upp och ner på.
Tanten som visade mig den snackade konstant om sin fina dotter som pluggade klääääddesign i Stooockholm (och hon är för övrigt inte den första modern som skryter på detta sätt om sin unge, man är tydligen rysligt hipp om man pluggar någon typ av design, så...grattis ni som gör det). 
När jag inte hade någon lust att betala dubbla hyror (jag var tvungen att flytta in innan jag blev av med min gamla) för att alltid gå omrking och automatiskt rysa av det gräsliga innanredet, men ändå var fundersam på om jag skulle hitta någon annan lägenhet sa jag till henne att jag var osäker, men att jag ville tänka på saken.
Det gick bra, sa hon. Men MAX två dagar, för det var MÅNGA som ville titta på lägenheten. (Yeah right, tänkte jag redan då.) Men iallafall ringde jag och tackade så mycket för chansen men att nej, jag skulle avvakta och se om det dök upp någonting annat.
Detta var i Oktober om jag inte minns fel. Häromdan fick jag ett mail. Hon hade inte lyckas hyra ut lägenheten och undrade om jag hade fått tag på någonting, jag kanske ville bo med hennes fula gamla "ljuva hem"-bonader och äpplegardiner?
Det låter ju otroligt lockande. Synd att jag redan har hittat världens finaste lilla hus. Verkligen synd.

Godis.

Kategori: Livet



På begäran. Mitt hemmabak. Nötberg och chokladkola.

Baksaker.

Kategori: Livet

Idag har jag hunnit med massor. Vaknade vid sju, fixade gourmetfrukost. Drog ner på stan till tio, fixade lite julklappar samt nya hörlurar (de har slutligen bestämt sig för att kasta in handduken, iallafall högerörat).
Sen har jag handlat ingredienser till dagens julbak. Och därmed kommit underfund med varför man INTE ska få för sig att baka recept med konstigt innehåll.
T.ex. konserverad ingefära. Hur många varv jag tog innan jag i desperation ringde min mor är för många att räkna på två händer. Men i vart fall vägleddes jag till fruktkonserverna. Min avancerade tankegång hade irrat iväg mig till asiatisk mat (sushi), grönsakskonserver och baktillbehör.
Längre ner på listan hittade jag para-nötter. Vilket jag trodde skulle vara lätt, eftersom den hör julen till. Men återigen sprang jag omkring alldeles för mycket. Letade på ställningen med julnötter (där det enbart fanns med skal på...och de som någon gång prövat att knäcka en paranöt har nog stor förståelse i mitt missnöje över att nöt för nöt försöka skrapa fram någonting värt att använda) och sedan åter igen vid baktillbehör. Noup. Frågade personalen och häpp, vid snacksen, mitt i mellan chips och ostbågar. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Atterdags och jag tänker inte likadant. Vi skulle aldrig kunna bli kompisar.

Blaha.

Kategori: Livet

Idag har jag flyttstädat. Cirka fyra timmars slit. Jag har inte ett enda uns ork kvar. Tur att jag är ledig imorn. Soffan. Nu.

Weekend warrior.

Kategori: Livet

Norsktorsk.

Kategori: Livet

När jag kom till jobbet imorse funkade ingenting. Kassan vägrade sammarbeta och trots febrilt bläddrande i hjälp-pärmen hittade jag ingen vidare bra lösning (den förspråkade tydligen inte mitt sätt att lösa problem: stenålderns vis. banka och slå, kanske funkar det då).
Femtio jäkla minuter fick jag sitta i telefon med IT-support och prata med en norsk kille som knappt förstod svenska (vilket är underligt för jag trodde de flesta av våra riksgrannar förstår sig på oss?)

- Jag er int så gutt på svensk.
- Nä men det gör inget.
- Hötte plötte kötte?
- Va? Ska jag göra nått?
- Nä, men sötte förske torskefjun?
- Eh, okej.

Ja, ungefär så fortled vårt samtal. Som tur var satt han o knappra på tangentbordet ganska mycket, så jag slapp försöka förstå och göra mig förstådd.

Nästan 13.

Kategori: Kreativt.


Omelett.

Kategori: Livet

Hej. Jag skulle vilja utnämna mig själv till årets ägghuvud. Tack. Varsigod. Ja det är sant. Hur jag än gör, lyckas jag alltid. Med att göra bort mig.
Det är tur att det snart är slut på detta år. 2008's nyårslöfte: stop being such a egghead. Start from scratch. Inga överdrivet ytliga löften som man aldrig lyckas hålla: att första januari köpa dyra joggingskor så att man med säkerhet börjar träna, eller varför inte ett paket nikotintuggummin för slutrökandet? (är inte och tafsar på mina egna eventuella löften, jag snor bara de topp tio som redan är allmänt kända)
Nä, det är ju väldigt naivt att tro att man med hjälp av ett årsskifte (som egentligen är rätt obetydligt) plötsligt ska börja leva ett bättre liv. Alla önskningar infrias. Lyckan kommer. Fred på jorden. Oändligt levande. Etc etc.
Så för att inte säga emot mig själv. Det blir inget nyårslöfte. Jag börjar redan idag.

Jag är härmed inget ägg. Jag är bara ett huvud.


Lagfritt.

Kategori: Livet

Appropå senaste inlägget. Varför hålla sig inom marginalerna när man kan spräcka dem liksom. Yeah. Vilken anarkist jag är!

1960.

Kategori: Livet



Annat var det på den gamla goda tiden.

Herr Nobel.

Kategori: Livet

Ah. Så duktig jag känner mig. Sitter o glor på Nobelfesten. Bara så där. Frågan är ju dock om det är för att man håller på att bli vuxen eller om det bara är snack om tråkighets-potential.. Äh, whatever.

Post post post.

Kategori: Livet

Satt precis och eftersände post till Olof med lägenheten när jag insåg att jag av bara farten även höll på att eftersända min egen post till honom. Hade ju kunnat bli lite tokigt.

Tuesday, like any other day.

Kategori: Livet

Idag fick jag en stor pepparkaka på jobbet av the big boss.



Sen gick jag på promenad med min nyblivna granne Puffe.



Seb har gett Malin en webcam, så vi har precis fört ett inte alltför långt ifrån flummigt samtal via näätet.



Det var min dag.
Godnatt.

Jaha.

Kategori: Livet

Min dag fortskred följande.
Cyklade inte iväg och flyttstädade. Gick däremot ner på stan och sen vidare hem till mamma och snodde några lussebullar. Sen traskade jag ner på stan igen och sen hem. Käkat lite mer lussebullar. Somnat. Vaknat. Försökt leta umgänge. Men utan framgång. Det är jag och mina bullar som får spendera kvällen tillsammans.


Polly polly polly. What a poser.




Snooze and lose.

Kategori: Livet

Så tungt det är med sånna morgnar då man aldrig riktigt vaknar. Snoozar tjugo gånger, är relativt vid liv för att veta att man gör det, men ändå så pass borta att man inte kan förmå sig att slå upp ögonen. Vilket resulterar i att, när man slutligen tar sig i kragen, kastar benen över kanten och definitivt blir lite piggare när fötterna får leka med det iskalla golvet, ändå kommer leva dagen med en svag slöhet i hela kroppen.
Är inne på min andra kopp kaffe och hoppas innerligt att det ska ge resultat. En kalldusch kanske. Promenad i vårjacka. Jag har alternativ. Men jag vill helst slippa utöva dem.

Hade ju tänkt cykla bort och flyttstäda gamla lägenheten idag. Klockan åtta, då skulle jag vara uppe, gasa bort, fixa och vara klar till lunch. Det är fint att ha man har mål här i livet.
Men jag tänker iallafall inte sitta hemma och glo hela dagen. Så mycket med är jag.



Finns det någon svenska artist genom tiderna som INTE gjort ett eget julalbum? Jag bara undrar.

Helpdesk.

Kategori: Livet

Lördagshäng.

Kategori: Livet

Igår efter bull-fikan hos mig åkte jag med bort till Papas lilla villa och käkade mat, drack öl och umgicks med honom och broren.





Konstverket "Pappa lagar sina knapriga lökar". 2002. Säljes till högstbjudande.






Efter middagen tyckte jag att jag var värd lite festligheter. Så med Pirjos hjälp fixades det ett spontankalas. Jocke hängde också på och pimplade lite glögg.





Och nu hoppas jag innerligt att folk har glömt bort att jag fick för mig att bjussa på fika klockan två idag.
För jag är en zombie

Trött.

Kategori: Kreativt.

Hey Ho everybody go.



Det kommer mera sen. Ska bara sova lite mer först.

Rulle och lussebulle.

Kategori: Livet

Igårkväll kom Verran över för lite risgrynsgröteri, glögg och film-tittande. Blev The Darjeeling limtited. Skruvad, tragisk fim. Ganska rolig. Flummig, men bra.



Idag har jag varit hur jäkla duktig som helst. Gick upp vid åtta. Kastade in en tvätt. Bakade årets första lussebullar. Städade lägenheten. Diskade. Sorterade massa gamla papper. Staplade dvdfilmer. Baxade upp garderobsdörren så ingenting ska ramla ut. Jag borde få någon typ av utmärkelse. Stiftelsen för Hemmastädarnas årliga diplom typ.



Snart ska jag ge mig ut på äventyr för att hitta någon variant av anordning att stoppa grejer i. Grumlig beskrivning av en hylla.
Sen får jag föräldrabesök, första klassens bull-smakare.


Jag undrar vad som händer ikväll. Förslag mottages med glädje.

Inhoppare.

Kategori: Livet

För att först och främst svara på Malins kommentar så: Yes, det är mitt årets skämt. Gapskrattar också fortfarande. Vilket känns lite wierd, eftersom det är mitt eget skämt. Men skitsamma, det var ju kul.

För det andra sitter jag på rast på jobbet. För en kvart sen trodde jag att jag skulle få gå hem vid fyra, nu vet jag att så icke är fallet. Klockan halv sju låter tydligen lite mer rimligt.
Min kära medarbetare har varit hos herr tandläkare som brutalt misshandlat hennes munhåla så till den gräns att benen inte längre bär henne. Därför måste jag hoppa in som den snälla arbetskamrat jag är och täcka upp de sista timmarna. Tur att det finns kaffe. Och att det är folk idag. Så långtråkigt lär jag nog inte få. Sen är jag ju ledig i tre dagar också, så jag ska inte klaga. Bara vara nöjd över att jag får lite mer kosing i börsen nästa månad. Yeah.

Beavis and Butthead.

Kategori: Livet

Hemkommen. Mat i soffan, Simpsons på tvn och datorn i knät.

De var jättedukiga, rindikören.
Men att gå med Malin är som att bli intensivkittlad, samtidigt fastkedjad och utan någon chans alls att försvara sig. Alltså, en tids-timad fnitterbomb.
Vi blir så omoget inställda till allt. Bara för att det känns tabu att ens viska i kyrkan, ännu värre fnittra. 
Kan väl dra en liknelse till den gången vi åkte den gungiga färjan hem på Postafen. Humorn är så låg att den skulle kunna nocka en stackars grävling på äventyr i underjorden.
En mängd hejdlöst roliga skämt strömmade ut från oss både inne och utanför stenpalatset. Varje gång tänkte jag: Shit så skoj. Det här hamnar i min blogg, no doubt!
Men...nu i efterhand. Hur jag än vrider och vänder på orden. Omformulerar dem. Byter ut. Lägger till. De blir inte fullt lika underhållande. För övriga. För oss är dom fortfarande fantastiskt lustiga.

Pieces.

Kategori: Livet

Jag hade en tanke på att tvätta och köpte tvätt- och sköljmedel på vägen hem (grymt skönt att ha en egen tvättmaskin). Men så kom jag på hur fruktansvärt sugen jag var på kaffe, så idén bara flög ur huvudet. Sen blev det plötsligt så sent. Vad tokigt det kan bli.

Ikväll ska jag och Malin gå och lyssna på julsånger i Domkyrkan. Älskar sånna evenemang. Tycker det är riktigt stor mysfaktor att sitta där.  Kan bero på att jag förknippar det med bra saker, som sommar- & julavslutningar, bröllop och Morfar. Begravningar har jag inte varit med om så många, tack och lov.


Pieces from my new plaza.



fönsterljus.

Kategori: Livet



Nu är min röda julstjärna på plats.

Men jag säger då som Josie. Det var ett jäkla jobb att binda ihop den samtidigt som sladden med lampan skulle sitta i mitten utan att nudda pappersväggarna. Nästa år ska jag hyra in två händer att hjälpa mig knåpa med tåtarna.

Nä, nu är det sovdags för trötta själar som jag. Godnatt.

Hejdå signal. Hej järnväg.

Kategori: Livet

Idag har jag bytt hem. Vilken pärs. När jag imorse tillslut hade packat klart och samlat allting i en stor hög, skickade jag ett litet förberedande sms till Björn som skulle hjälpa mig med sin plutt-bil, att det kanske blev lite grejer, trots allt.
Han kom dit och skrattsuckade. Vi konstaterade samstämigt att det skulle ta hundra år och femtio rundor innan vi skulle vara klara, så vi begav oss ut på ett mission för att få tag på min far och hans gamla combi.
Tillslut, efter tusen telefonsamtal och äventyr in i lasarettets matsal överraskade vi honom brutalt och snodde hans bilnyckel.
Vi behövde bara köra två rundor, skönt nog.

Det enda som består nu är faktumet att jag måste packa upp allting och göra mig hemmastadd. Men jag är helt puckat slut i kroppen. Sitter i soffan och glor. Tittar på mina svarta sopsäckar med kläder, mängder med kläder, som ska någonstans. Förbannar mig själv för att jag inte rensat ut mer ordentligt.
Mitt paket K Special går inte in i skafferiet. Det saknas två centimeter. Jag är tröttbutter. Men soffan är röd. Och det är ett plus.

Nej. Kragtagning och uppackning var det.
HÄPP.

Polly Jean.

Kategori: Livet

Jag saknar min tokigt dumma katt.

dogpeople.

Kategori: Livet

Rättelse.

Det finns tydligen folk som heter Karo i förnamn. Påstår iallafall Eniro. Tji fick jag.

första advent.

Kategori: Livet

Nästan så man skulle kunna tro att jag fortfarande är bakis. Varma mackor och glögg till frukost. Väldigt klassiskt.
Och hela natten har det drömts om att jag stod vid diskbänken och sköjlde ur en te-sil. Ännu ett tecken på att det existerar lite efter-dåligheter, att jag flummar. Eller så dricker jag bara väldigt mycket te nuförtiden.

Som jag påstod igår så var söndagen tjugo tusen mil lång. Lika lång kändes vägen att gå till jobbet, eftersom jag av någon underlig anledning glömt min cykel där nere i lördags. Trodde först någon hade snott den. Kom ut från porten, traskade bort till cykelstället, skulle precis kasta upp min kasse på cykelstyret när jag upptäckte att det inte fanns. Inte heller någon sadel, rostig kedja eller trampor. Snopet. Men vad har väl inte 30 minuters motion gjort på en trött kropp.
Mycket folk var det på stan iallafall. Mycket sälj. Mycket pepparkakor. Mycket enris, vörtbröd och hemmagjorda tomtar som vandrade adelsgatan fram. 

1:a advent har passerat. Inte det minsta julmysigt är det hos mig. Men imorgon ska jag flytta, då kan jag äntligen sätta upp min nyinköpta julstjärna. Röd är den, som en stjärna ska vara.
Fixade dock en provisorisk advents-stake. Urtjusigt. Varför komplicera det hela.





Appropå blåbär. Varför döper alla folk sina hundar till Lotta? Är det ett typiskt hundnamn? Borde jag vara en hund? Som Karo liksom. Fast finns väl inte en människa som heter Karo. Så jag borde nog inte oroa mig.