boxbeat

living in the cream of the mainstream.

Meat.

Kategori: Livet

I sommras vann vi på jobbet en tävling, priset var att gå ut och äta för 400kr/skallen. Eftersom Gotland är mäkta stressigt på sommaren bestämde vi oss för att vänta med vinst-dinerandet och i lördags blev det alltså äntligen av.
Efter många funderingar över restaurang (Visby har ju inte alltför mycket att välja på ändå) hamnade vi tillslut på Torgkrogen. För några år sen gick det dåliga rykten om det stället men vi bestämde oss för att trotsa det och ge det en chans.
Första intrycket var bra. Mycket folk, trevlig personal och mysig inredning.
Andra intrycket var lite sämre. Det började med att Frida som hade beställt kycklingspett klagade på att hennes bitar var torra. Verran däremot som hade beställt fläskfiléspett tyckte hennes var ovanligt möra och saftiga. Men efter en tugga av en lite tjockare bit undrar hon om det är farligt att äta rått fläskkött. Mja svarar vi, det kanske inte är jättebra...men farligt är det väl inte?
Frida fortsätter att motsätta sig över att kycklingen är torr och börjar ifrågasätta om det verkligen är kyckling. Joo säger jag, den är bara torr. Åsa smakar också och tycker inte heller att det smakar fågel. Tillslut inser jag också att det banne mig inte kan vara något annat än fläskkött.
Det visar sig då att servitören sagt och gett fel och därmed hade Veronica fått i sig rått kycklingkött...
Som plåster på såret får hon och Frida varsin portion vaniljglass med chokladsås..den billigaste efterrätten på menyn - barndesserten.
Så..kommer jag gå jag tillbaka dit igen? Nä.

Tack o lov blev Verrs inte sjuk.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: