boxbeat

living in the cream of the mainstream.

I love London.

Kategori: Äventyr.

 
TORSDAG
 
Vi åkte till London. Olle var nedstämd eftersom han lurats till att köpa fyra tågbiljetter av en man som ville sälja just fyra biljetter till oss. Han påstod att de var fullt gångbara. Vet inte riktigt varför vi också trodde det. Olle menade att han "aldrig brukar falla för sådant här" och eftersom själva biljettkontrollen först skulle komma vid ändstationen var han måttligt nervös. Dock fungerade två, vilket gjorde att vakten trodde att något blivit fel med de andra. Så vi gick in gratis minsann. Eftersom de två som fungerat påstod sig innehålla en tillbakaresa skulle jag och Simon pröva dessa på vägen tillbaka, men med vår tur (eftersom de antagligen inte skulle fungera) var tåget försenat och när det väl kom till perrongen föste vakterna på alla människor - så vi åkte gratis och slapp köpa nya. Yeah på den.
 
 
Här är Simon och jag när vi står och hänger i Stansted.
 
 
När vi kom till lägenhetshotellet blev vi positivt överraskade eftersom lägenheten faktiskt var fräsch och fin. Dock djävulskt kall. Här sitter Frida och läser vad vi får göra och inte göra.
 
 
Det första Simon gjorde var att slänga sig i sängen och vila.
 
 
Sen gick vi på vår första bar. Jag valde att fråga bartendern om en god öl. Jag fick någonting mystiskt närmast liknande en cider.
 
 
När vi kom tillbaka till lägenheten gjorde vi den stora upptäckten att vi var 5 av 6 som hade likadan modell på skorna.
 
 
FREDAG
 
 
Dagen efter tog vi oss en "innan klockan 12"-öl, en guiness med klöver på.
 
 
Tror Kalle berättar en rolig historia. Om vad minns jag inte.
 
 
Här är Anna, Frida och Simon på British Museum. 
 
 
Tänk om alla kunde se så här glada och sympatiska ut idag.
 
 
Vi såg Kleopatra. Hon låg bland de andra mumierna och det var nästan så jag råkade gå förbi henne. Ve och fasa.
 
 
Vi såg även han som låg i sovställningen. Kommer inte ihåg vad han benämns som och inser att jag låter nedlåtande på grund av det. Men han var fin.
 
 
I lägenhetshotellets trappuppgång fick man alltid köra en vild chansning när man skulle tända.
 
 
VI gick på musikal och såg A Christmas Carol. Det var en monolog (!) med Simon Callow. Var lite, lite skeptisk i början, men jäklar så han är duktig. Riktigt bra. Förutom att jag höll på att somna.
 
 
Sen gick vi och åt grillat. Här är Anna och Frida.
 
 
I vanlig ordning gick vi sen vidare och drack guiness.
 
 
Hittade ett schysst ställe som låg i någonting som liknade en gammal tågstation. The Worlds End hette det maffiga stället.
 
 
LÖRDAG
 
 
Fick se små taxibilar och insåg att jag faktiskt gillar bilmodellen i London, bara inte i Sverige.
 
 
Vi gick till Harrods och jag tänkte fota skyltfönster. Orkade dock inte med alla jäkla hus som också ville vara med. Tror detta är typ Skönheten i Skönheten och Odjuret. Kanske.
 
 
Så jag gick och fotade en lastbil istället. Maffiga saker som såg ut att vara hämtade direkt från Kalle och chokladfabriken.
 
 
Olle och Frida dricker öl.
 
 
Vi gick på en marknad på Portobello Road. Jättemysig med lite vintage och sköna människor.
 
 
Sen gick vi för att leta blåa Notting Hill-dörrar.
 
 
Sen gick vi till haket The Gold Lion nära där vi bodde och lyssnade på fantastiskt jam-irländskmusik-band där en även kunde dansa step (eller vad det nu kan tänkas heta i dessa sammanhang).
 
 
Simon med sin whiskey.
 
 
SÖNDAG
 
 
Jag och Simon åkte till Westminster och hittade små fina, gamla hus intryckta mellan storbjässar. Tragiskt på något vis. 
 
 
Äntligen såg vi Big Ben!
 
 
Lite närmare.
 
 
Liiite närmare.
 
 
Närmast.
 
 
Bredvid där låg St Margrets Church. 
 
 
Jäkligt tjusig. Sen åkte vid röd dubbeldäckare för att ha gjort det, hamnade på Oxford Circus och köpte lite kläder.
 
 
Sen åkte vi till Stansted och åt pizza. Hör på denna: tomat och pestobotten, färska tomater, svamp, mozarella, getost. ...... Sen höll vi på att missa flyget hem eftersom vi var trötta. Sen höll vi på att missa sista tunnelbanan hem eftersom att alla ingångar var stängda. Sen kom vi äntligen i säng klockan två, sen steg jag upp klockan sex. Snart dags att slänga ner sig i sängen igen. 

Kommentarer

  • Malin säger:

    Ååh vad kul att få se bilder! Verkar som ni haft en toppenresa! Men din öl såg ju liiiite misstänksam ut! Längtar tills vi syyyns! PUsssss

    Svar: GÖRE! Det är världsbäst när det kommer till att man inte vill halka.
    boxbeat

    2012-12-18 | 11:20:02

Kommentera inlägget här: